CHP İl başkanı Hikmet Erbilgin, İstiklal Yolu Milli Parklar Şube Müdürlüğü Kastamonu adına bir prestij meselesidir

Erbilgin: "İstiklal Yolu Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün Kastamonu’ya kurulması istihdam olanağından öte Kastamonu adına bir prestij meselesidir."

CHP İl başkanı Hikmet Erbilgin, İstiklal Yolu Milli Parklar Şube Müdürlüğü Kastamonu adına bir prestij meselesidir
banner13
banner3

CHP İl başkanı Hikmet Erbilgin, gündemi değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi.

İl başkanı Hikmet Erbilgin , İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Müdürlüğünün Kastamonu için prestij meselesi olduğunu aksi bir kararda AK Parti İl Teşkilatının kendisini fesh etmesini istedi.

İstiklal Yolu Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün Kastamonu’ya kurulması ilimizin gündemlerindendir. İstiklal Yolu Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün Kastamonu’ya kurulması istihdam olanağından öte Kastamonu adına bir prestij meselesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gözüm Sakarya’da, Dumlupınar’da kulağım İnebolu’da” sözleriyle önemi tarihe geçmiş olan bu yola ait bir şube müdürlüğünün Kastamonu-İnebolu dışında başka bir ile kurulması tartışma konusu bile olmamalıdır. Eğer kurulursa AKP Kastamonu teşkilatı kendisini feshetmelidir. Şu soruyu da sormakta yarar vardır: Şube müdürlüğü Kastamonu’ya kurulduğu takdirde AKP Kastamonu için çok büyük bir iş mi başarmış olacaktır? Bir şube müdürü, birkaç memurun görev yapacağı şube müdürlüğü Kastamonu’ya kurulduğu takdirde ilimizin istihdam başta olmak üzere çözüm bekleyen diğer sorunları çözülmüş olmayacaktır.

Konuyla ilgili söz söylenmesi gereken bir başkası da MHP İl Başkanı Yüksel Aydın’dır. Gelin görün ki açıklamaları ile MHP İl Başkanı Yüksel Aydın çok farklı anlamıştır. Aydın Kastamonu’ya kurulacak olan şube müdürlüğünü, genel müdürlükmüş gibi kamuoyuna lanse etmiştir. Genel müdürlüğün adresinin de MİEM olmasını önermiştir. MİEM gibi büyük ve önemli bir yatırımın âtıl durumda olması elbette hepimizin vicdanlarını sızlatmaktadır. Ancak Yüksel Aydın’ın gerçeklerden uzak bir şekilde ‘MİEM’i İstiklal Yolu Genel Müdürlüğü’ne verelim’ önerisi ve ‘siyaseti artık bıraktık’ söylemi ucuz uyanıklıktır, zübük siyasetidir.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER