Cemal İlyasoğlu: “Adak siyasete alet edilmez”

Cemal İlyasoğlu: “Adak siyasete alet edilmez”
banner13
banner3

CHP İnebolu Belediye Başkan Adayı Cemal İlyasoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ın adak etini seçime alet ettiğini belirterek “Adak siyasete alet edilmez” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ın kapı kapı et dağıttığını belirten İnebolu CHP Belediye Başkan Adayı Cemal İlyasoğlu’nun açıklamaları sonrası yeni bir açıklama daha geldi.

Belediye Başkan Adayı Cemal İlyasoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’Mustafa Özay ile yaşadığım bir polemiği paylaşmak istiyorum.  Geçen hafta Yayla Kasabı’nın açılışı sonrası üst katta ki ikram sırasında şöyle bir şey yaşadık. Mustafa Özay’a et dağıttığının sorulması üzerine şunları söyledi.  Ben eşim ve kayınpederim Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında ki seçimde cumhurbaşkanı olması hasebiyle adak adamıştık. Onu dağıtıyorum. Hatta 2 çocuğum var, onlarda adadılar, onlar içinde dağıtacağım. Ve detaylandırmaya başladı.

Dedim ki: “Biz buraya açılışa hayırlı olsun a geldik, burası siyaset yeri değil, lütfen susunuz ve devam etti adak ile ilgili konuşmaya.  Açılışa geldiğini bir kez daha uyarmama rağmen, konuşmasını sürdürdü. Sayın Özay: Öncelikle Adak siyasete alet edilmez. Bir şarta bağlı olarak kurban kesmeyi adayan kişi, şartın gerçekleşmesi halinde adağını 10 ay sonra yapılacak olan seçim öncesi değil ilk fırsatta yerine getirmelidir. Gerisi teferruat.‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER