Çelebioğlu “Limanı Cengiz istedi, Vali Bektaş talep etti, Uzuner devretti”

Çelebioğlu “Limanı Cengiz istedi, Vali Bektaş talep etti, Uzuner devretti”
banner13
banner3

İnebolu Limanı’nın Cengiz Holdinge bağlı Eti Bakır A.Ş.’ye dönemin belediye başkanı Engin Uzuner tarafından devredilmesinde bilinmeyen gerçekler olduğunu iddia eden dönemin CHP’li belediye meclis üyesi Hasan Çelebioğlu, “Engin Uzuner’e Evrenye gurubu tarafından 2014’teki seçimde AKP den belediye başkanlığı sözü verildiğini düşüyorum” dedi.

DEVİRE UZUNER ONAY VERDİ

Limanın devrini belediye meclisine getiren ve oya sunan Belediye Başkanı Engin Uzuner’e karşı tek başına RED oyu veren Hasan Çelebioğlu’na İnebolu Limanının devredilme sürecinde yaşananları açıkladı.

Hasan Çelebioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi “İnebolu Limanının Eti Bakır A.Ş. ye devredilmesi dönemin Valisi Erdoğan Bektaş’ın 21/03/2013 tarihinde İnebolu Belediyesine gönderdiği  “Limanın İnebolu Belediyesine tahsisli olduğu, dolayısı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın bir tasarrufu bulunmadan limanın Eti bakırın talebi doğrultusunda Belediye meclisinin muvafakatnamesi ile devir isteği gerekmektedir”  yazı ile başladı.

Valilikten gelen bu talep 1/04/2013 tarihinde yapılacak olan meclis toplantısına acele ile yetiştirildi. Toplantıda Sayın Engin Uzuner gelen yazıyı okuyup hızla oylamaya geçti.  Ben hariç Engin Uzuner dahil tüm MHP ve AKP’li meclis üyeleri limanın devredilmesi için kabul oyu kullandılar. Ve devir kararı oy çokluğu ile alındı.

KAMUYA ZARAR VERECEĞİNİ BİLEREK RED VERDİM

CHP üyesi olarak ben devredilme talebine itiraz edip, bu özelleşmenin zararı olacağını belirttim ve muhasebe müdürü Hakan Kurt’un Meclisi bilgilendirmesini istedim. Hakan bey meclise davet edildi ve gerekli bilgilendirmeyi yaptı. 2013 te Belediyenin yıllık tahmini bütçesi 6 milyon iken limandan 900 bin TL geliri vardı.

6 AY SONRA ŞARTNAME HAZIRLANDI

Yaklaşık altı ay sonra akılları başlarına geldi, daha doğrusu belediye başkanlığı seçimleri yaklaşıyordu. Belediye meclisi acele ile toplantıya çağrılarak ne talep ettiğimiz soruldu. Ben gelen yazıyı istedim.  Bana verilen yazı şaka gibiydi. Üst makamdan gelen değil de belediyeden yazılmış bir yazı olduğunu anladım.                                       

Yazı şöyleydi:  102 yıldır tamamlanamayan limanımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimi ile tamamlanmış olarak devir aldık,  diye devam eden yazıda devir karşılığında Özelleştirme İdaresine sözde taleplerimizi ilettik.

Tam bir senaryo tam bir tiyatroydu. Düzmece talep yazısı hazırlandığını düşündüm. Daha sonra yaptığımız taleplerin hiçbirinin ihaleye sokulmadığını gördük. 

UZUNER SEÇİMDEN BİR BUÇUK YIL SONRA İPTAL DAVASI AÇTI  

27 Ocak 2014 te limanın özelleştirilmesi resmi gazetede yayınlandı. Belediye Meclisinin 01 Nisan 2013 tarihinde ki devir kararının üzerinden 2 buçuk yıl, seçimin üzerinden bir buçuk yıl sonra 02.10.2015 te Danıştay’a Özelleştirme İdaresinin İnebolu Limanı’nın satışına karşı işlemin iptali davası açtı.                                                                                                                                                                                                                

Daha sonraki süreçte TKP açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Ama bunu da bir şekilde aşarak limanımız elimizden gitti.

AKP DEN ADAYLIK SÖZÜ VERİLDİ                                                                                                                                                                       

Belediye meclisi devir kararından 11 ay sonra yani 2014 te ki yerel seçimde Engin Uzuner’e AKP den belediye başkanı adaylığı sözünün verildiği iddiaları ortada gezdi. Bunu İnebolu’da herkes o günlerde duydu. Ama söz tutulmayıp AKP den aday gösterilmeyeceğini anlayınca Engin Uzuner karşı imiş görüntüsü verdi. Ama ilk adımı o attı ve belediyenin elinden liman gitti.                                                                                                                                                                                 

Dikkat ederseniz ; O gün ki  AKP Milletvekili Murat Demir’in liman ile ilgili Engin Uzuner açıklamaları 2014 yerel seçimleri sonrasındadır. “

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gören adam
Gören adam - 3 ay Önce

Allah için araştırdım cengiz holdingin sahibi cengiz beyle Muharrem İnce öz bacanak eşleri bacı Rizeli araştırın lütfen

SIRADAKİ HABER