Baltacı: “İnebolu da, Kastamonu da hakkını alacak”

Baltacı: “İnebolu da, Kastamonu da hakkını alacak”
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnebolu İlçe Başkanlığı, CHP Milletvekili adaylarının katılımıyla “İktidara Yürüyüş” toplantısı gerçekleştirdi.

Cafe Mola’da düzenlenen toplantıya Kastamonu CHP Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Baltacı, 2. Sıra Milletvekili Adayı Kadir Yalçın, 3. Sıra Milletvekili Adayı Ziver Kaplan, CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, Deva Partisi İlçe Başkanı Uğur Ergün, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Kamil Karamehmetoğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Turan Akın, partiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İNEBOLU’YU 20 YILDIR KANDIRDILAR

Toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, şunları söyledi: “İnebolu’nun her seçimde AK Parti’ye %70 oy verdi. Ama bakın görün ki 20 senede İnebolu ne hale geldi. Tam 6 bin 500 kişi iş ekmek gelecek için göçtü. Cezaevi kapandı, Liman satıldı, Balıkçı Barınağı yapılmadı, Dereli Fren gitti, İkinci Bahar gitti, sanayi esnafı yıllardır sahipsiz, orman köylüsü sahipsizlikten köyleri terk etti. İnebolu MYO diğerlerinin içinde ilk kurulanlardan, tam 15 yıllık. Ancak 15 yılda 1 tane daimi müdür atamadılar. 2019 da ki seçim öncesi İnebolu’yu kandırdılar, Fen Lisesi yapacağız dediler, aradan 50 ay geçti, ama yapmadılar. Eğitimi çökerttiler İnebolu’da öğrenci sayısı 10 yılda 5 binden 3 bine düştü. İsmet Paşa okulunu yıkarken de dediler ki parası geçti Milli Eğitim’e hemen yapacağız, aylar oldu yapmıyorlar. Turizm bitti, Patriyozaltı kumsalı yok oldu, öğretmenevi karşısı taş yığınına döndü. Boyranaltı foseptik havuzu oldu. Geriş Tepesi ile hiç ilgilenilmedi. 72 yataklı hastanemiz 40 a düştü, 4 tane ambulans varken 2’ye düştü, Hastanede Kulak Burun Boğaz Uzmanı var, randevuya kapalı. Doktor durmuyor hastanede. Kastamonu’nun kullanılmış miladı dolmuş tomografi cihazını verdiler her ay arıza yapıyor. Her kar yağışında köylerimiz mağduriyet yaşıyor. Yollar günlerce açılmıyor. Cenazeler morglarda bekliyor. Sahilin ve AKP’nin en büyük ilçesiyiz, ancak 1 tane kar püskürme aracı yok, kar kedisi yok. Her kar yağışında elektrikler günlerce kesiliyor. Dünya insansız araç kullanırken İnebolu’nun köylerinde internet alt yapısı yok. İstiklal Madalyası almamıza neden olmuş balıkçılarımızı şimdi başka barınaklara gönderme hazırlığındalar. Yıllardır hep kandırıldık hep kaybettik. Şimdi sıra Huzurevi ve Ağır Ceza’da.”

“50 AY ÖNCE VERDİĞİN SÖZLERİN HİÇBİRİNİ YAPMADIN, 10 AYIN KALDI”

Konuşmasında Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay ı da eleştiren İlyasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnebolu 31 Mart 2019’da vatandaş, arkasında hükümet var diye belediyeyi AKP’ye teslim etti. Belediye başkanı köy muhtarlarına diyor ki köyünüzden %100 oy getirin sizin bütün sorunlarınızı 1 yıl içinde çözeyim, yolunuzu yapayım, suyunuzu yapayım. Hey Belediye Başkanı hey Mustafa Özay

Sen önce İnebolu’nun su sorununu çöz, sokak hayvanları sorununu bitir. Boyran altı foseptik havuzu oldu, bununla ilgilen. 5 vakit zamanını harcadığın Osman Sungurun foseptiği denize gidiyor.  Sen önce belediyeciliğin asli işlerini yap.  50 ay önce verdiğin sözlerin hiçbirini yapmadın, 10 ayın kaldı.

İskelle Altı arsasını 276 bin TL’ye peşkeş çektin. İhalenin üzerinden yıllar geçti, hala insanlar araçlarına muayene yaptıracak yer arıyor.”

“İNEBOLU HALKI BU SEÇİM GERÇEKTEN DESTAN YAZACAK”

Konuşmasında AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün İnebolu’da yapmış olduğu konuşmada “İnebolu 14 Mayıs’ta destan yazacak” sözünü eleştiren İlyasoğlu şunları söyledi:

“Yıllardır İnebolu’yu kandıranların başında olan AKP İl Başkanı Doğan Ünlü diyor ki “14 Mayıs’ta İnebolu halkı destan yazacak.” Evet Sayın Doğan Ünlü, İnebolu halkı bu seçim gerçekten destan yazacak. Yıllardır kandırılmışlığın kaybetmenin gerilemenin hesabını sandıkta soracak. Çünkü siz 2018 ve 2019 da seçim öncesi Cezaevini kapatmayacağız diye defalarca açıklama yaparak İnebolu’yu kandırdınız, ama seçimden 2 ay sonra kapısına kilit vurdurdunuz.

Geçen seçim öncesi balıkçı barınağını yapıyoruz diye İnebolu’yu kandırdınız, şimdi balıkçıyı başka barınaklara göndermenin hazırlığındasınız.

İnebolu Limanının kapasitesi 3 misli artacak, burası Karadenizin 3. büyük limanı olacak dediniz, Cengiz İnşaat’a verdiniz, üzerinden 6 yıl geçti, çivi çakılmadığı gibi şimdi limana kimse giremiyor.

Bu milletin ağzına bal sürüp elindekini almaktan başka bir şey yapmadınız.

Bu milletin çocuklarını İnebolu’dan kopardınız.

Sel afetinde yıkılan yollar yapılmadı. Opet’in karşısına gitmeyen Bakan kalmadı ama hep bakıp bakıp gittiler, aylardır yıkık vaziyette bekliyor. Doğru düzgün bir köprüyü bitiremediniz. Çaydüzü’nün, Örtülü’nün, Akgüney’in, Doğanören’in Belence’nin Gökçevre’nin Hamit’in, Kuzluk’un, Salcıoğlu’nun, Dibek’in, Hacıibrahim’in Deliktaş’ın, Deresökü’nün yıllardır yolunu çözemediniz. Göçkün’ün Kabalar’ın Kuzluk’un ücretli su sorununu çözemediniz. Çaydüzü’nün Özbaşı’nın Şamalı’nın Alaca’nın yolunu yapamadınız. Kastamonu’nun en çok serası olan Korupınar'ın Toklukaya’nın Göçkün’ün sera suyu sorununu yıllardır çözemediniz.

Sel afetinde Özlüce’de Çaydüzü’de evleri yıkılanların evlerini yapamadınız.

Milletvekilimiz Hasan Baltacı köylere adım atmasa serası yıkılanlara yardım etmeyecektiniz. Oralara gitmeyecektiniz. Hasan Baltacı köy ziyaretleri yapmasa 20 yıldır gitmediğini köylere gitmeyecektiniz.

Utanın biraz utanın. Çıkmışlar ortaya 1 yılda her şeyi çözeceklermiş. Ama az kaldı. Bizim insanımız çantada keklik olmadığını gösterecek. Bu seçim çocukları için eşi için kendisi ana babası için sandığa gidecek ve 15 Mayıs’a mutlu bir Türkiye ile uyanacağız.

Sözümüz söz. İnebolu sahipsiz kalmayacak. İnebolu hakkını alacak.”

“14 MAYIS GÜNÜ BİR DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Kastamonu CHP Milletvekili ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Baltacı; ‘’ Yiğit İnebolular, Kahraman İnebolular, İstiklal Yolunun çocukları, Şerife Bacının çocukları,  14 Mayıs’ta sandığa gideceğiz ve oylarımızı kullanacağız. 14 Mayıs günü sadece bir iktidarı değiştirmeyeceğiz, 14 Mayıs günü bir düzeni değiştireceğiz. 14 Mayıs günü kullandığınız her bir oyu bu ülkeyi birleştirmek için kullanacağız. 14 Mayıs günü sandığa giren her bir oy bu ülkede adaleti, eşitliği, demokrasiyi ve özgürlüğü yeniden inşa etmek için kullanılacak. 14 Mayıs’tan başlayarak iki şeyi yapacağız. Birincisi bu ülkeyi birleştireceğiz. Gönülleri, zihinleri, umutları, hayalleri birleştireceğiz. Ellerimizi kavuşturacağız, kuzeyi ve güneyi doğuyu ve batıyı birleştireceğiz.  Bu ülkede değerlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Bizi biz yapan değerleri yeniden inşa edeceğiz. İfade özürlüğünü yeniden inşa edeceğiz, saygıyı yeniden inşa edeceğiz, hoşgörüyü yeniden inşa edeceğiz, adaleti yeniden inşa edeceğiz, Nezaketi yeniden inşa edeceğiz. Değerlerimizi inşa edeceğiz, komşuluğumuzu, misafirperverliğimizi, arkadaşlığımızı, yoldaşlığımızı, yurt severliğimizi yeniden inşa edeceğiz ve masa başında bekleyen ne varsa hangi sorunumuz varsa birlikte inşallah çözeceğiz. Nerede çözeceğiz sorunlarımızı, sorunlarımızı parlamentoda çözeceğiz, Gazi Mustafa Atatürk’ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çözeceğiz.”

YENİDEN MİLLETİN İRADESİNİ BU ÜLKEYE TAKİP KILACAĞIZ

Baltacı; ‘’ Mustafa Kemal Atatürk bu ülkede iki şey yaptı, birincisi TBMM’sini topladı, ikincisi ise orduyu topladı. Biz yeniden parlamentoyu milletin meclisi halinde getireceğiz ve bütün sorunlarımızı TBMM’de konuşacağız. Tarımı orada konuşacağız, sanayiyi orada konuşacağız, eğitimi orada konuşacağız, sorunlarımızı orada konuşacağız, değerlerimizi orada konuşacağız, hiçbir sorunumuzu İmralı’ya havale etmeyeceğiz, hiçbir sorunumuzu Kandil’e havale etmeyeceğiz. Neyse bütün sorunlarımızı parlamentonun çatısı altında konuşacağız ve kiminle konuşacağız YSK’nın mazbata verdiği insanları ile konuşacağız. 21 yıldır köylerimize yol bekliyoruz, 21 yıldır İnebolu’muza yol bekliyoruz, 21 yıldır okullarımıza öğretmen bekliyoruz, hastanemize doktor bekliyoruz, İnebolu’muza yol ve liman bekliyoruz. Bazı köylerimize su bekliyoruz ve bazı köylerimize internet bekliyoruz. 21 yıldır adalet bekliyoruz, 21 yıldır eşitlik bekliyoruz. 14 Mayısta sandığa gideceğiz, sadece biz değil, komşumuzu da getireceğiz, anne ve babamızı da getireceğiz, arkadaşımızı da getireceğiz ve 21 yıldır neyi bekliyorsak ona kavuşacağız. Buna nasıl kavuşacağız o bir oyu kullanarak kavuşacağız. Sandığa inanacağız, milletin iradesine sahip çıkacağız, sandığa giden her bir oyu sandıktan çıkartarak kazanacağız. Biz yeniden milletin iradesini bu ülkeye takip kılacağız. ‘’

14 MAYIS’TA TÜRKİYE’NİN BEKLEDİĞİ İKTİDARA KAVUŞTURACAĞIZ 

Baltacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz eğitim diliyoruz, biz gençlerimize iş ve aş diyoruz. Biz diyoruz ki emeklilerimize insanca yaşayacak maaş diyoruz, biz diyoruz ki köylerimize sağlık ocağı diyoruz. Şimdi 14 Mayıs gerçeğin yalana karşı galibiyeti olacak. 14 Mayıs bu ülkenin iniş çıkışlarının iftiraya karşı galibiyeti olacak.  O yüzden 14 Mayıs’ta Türkiye’nin beklediği iktidara kavuşturacağız.  Bu ülke çok bölündü, herkes kendi mahallesini dinler oldu, herkes kendi televizyonunu dinler oldu, herkes kendi sosyal medya takip eder oldu, herkes kendi partisine aşık oldu, herkes kendi liderini dinler oldu. 14 Mayıstan sonra bu ülkede hakkı, hukuku, adaleti hakim kılacağız ve biz 14 Mayıstan sonra zihinleri birleştireceğiz. Bu ülkenin kalkınmasını hızla sağlamak için gerekli adımları atacağız.  Her seçim döneminde bir petrol buluyorlar, her seçim döneminde bir yerden doğalgaz buluyorlar ama bir şeyi bulamadılar ve bir şeyi keşif edemediler. Biz diyoruz ki, bizim en büyük servetimiz gençlerimiz, biz 14 Mayıstan sonra bu ülkenin gençlerini işsiz bırakmayacağız. Biz 14 Mayıs’tan sonra bu ülkenin gençlerinin alın terinin mülakatta elenmesine son vereceğiz.’’   

ORMANLARDA ÇALIŞAN KÖYLÜLERİMİZ, TÜRKİYE’NİN EN YOKSUL KÖYLÜLERİDİR

‘’Bu ülkenin kadınlarına değer vereceğiz ve bulundukları her yere, ellerini değdikleri yere değer katan bu ülkenin kadınlarına değer vereceğiz. Kadın emeğini değerli kılacağız, kadınların değerli olduğu bir ülkede yaşayacağız.  Artık hiç kimse kadın cinayetleri duymayacak, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Kalkınmayı köylerden başlatacağız, yine tarımdan başlatacağız, yine tarıma bağlı sanayiden başlatacağız. Köyde yaşamı anlamlı kılacağız, köyde yaşamı değerli kılacağız, bizim köylerimiz orman köyleridir, büyük bir servetimiz var ama ormanlarda çalışan köylülerimiz, Türkiye’nin en yoksul köylüleridir. Devletin ormanlarında çalışan her bir köylünün her bir işçinin sosyal güvencesi devlet olacaktır. Eşini ormana gönderdiğinde başına bir iş gelir mi? diye dert etmeyeceksin ve arkasında devlet olduğunu bileceksin. ‘’

KASTAMONU DA, İNEBOLU DA HAKKINI ALACAK

“İnebolu’nun limanını biz tamamlayacağız, Cengiz Holding için yapmayacağız, İnebolulu balıkçılar için yapacağız. Kastamonulular için yapacağız. İnebolular için yapacağız. İnebolu- Kastamonu yolunu tamamlayacağız, bir tarafı liman, bir tarafı yol, bir tarafı demiryoluyla ulusal demiryolu ağına bağlayacağız. Kastamonu’da İnebolu’da hakkını alacak. ‘’

İSTİKLAL MADALYALI ŞEHİRDE UYUŞTURUCU SATANLARIN CİĞERİNİ SÖKECEĞİZ

“Biz ne mi yapacağız, birileri çok rahatsız olmuşlar ve onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bu şehirde, bu ilçede, bu ülkede, hiçbir geçin uyuşturucuyla zehirlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu İstiklal Madalyalı şehirde uyuşturucu satanların ciğerini sökeceğiz ve hiç birini affetmeyeceğiz. Bu şehirde uyuşturucu satanlara kol kanat gerenlere hesabını 14 Mayıstan sonra soracağız. Bu çocukların zehirlenmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. ‘’ diye konuştu.

KÖTÜLÜĞÜ YENMENİN TEK YOLU İYİLERİN ORGANİZE OLABİLMESİDİR

CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Kadir Yalçın; ‘’ Güzel bir irtifakın, böyle pırıl, pırıl topluluğun içerinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Karşımızdaki irtifaka bakıyorum, böyle bir nefret, böyle bir kin, öfke, bize yakışmayacak üsluplar, memleketimizin ekonomi, siyasi bir çok problemi varken maalesef bu cumhur irtifakı sürekli bize iftiralarla yalanlarla saldırmakla siyaset yapmaya çalışıyorlar ve bu seçimi kazanacağını zannediyorlar. Biz Türkiye’nin bütün sorunlarını çözeriz. Bunlarla ilgili bizim projelerimiz ve çözümlerimiz hepsi hazır ama biz maalesef bu iktidarın bize yaşattığı bu manevi yozlaşmayı bizim manevi değerlerimizi yok etmesini toparlamayız. Biz o yüzden Halil İbrahim sofranı kurduk ve bir arada hep beraber bunlarla mücadele edelim ve bunları sandıkta yenelim istedik. O yüzden millet irtifakını kurduk. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanıdır ve millet irtifakı da iktidar olmuştur. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kötülüğü yenmenin tek yolu iyilerin organize olabilmesidir. Hep beraberiz, hep birlikteyiz, haydi İnebolu hep beraber kazanalım. ‘’ dedi.

15 MAYIS’TA YEPYENİ BİR GÜNEŞ DOĞACAK

CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Zirver Kaplan yaptığı konuşmada; ‘’ 14 Mayıs’ta inşallah ötekileştirmeden, ayrılışmadan ve kirli siyasetten kurtulacağız ve 15 Mayıs’ta yepyeni bir güneş doğacak. Bu iktidarın yaptıkları yıllarca ve 21 yıldır yolsuzluğa bulaşmış, kirli siyasette bulaşmış bu kişileri inşallah. 14 Mayısta sandığa gömeceğiz. İnebolu halkı bu sorunları hak etmiyor, yılladır ihmal edilen hep uyu yavrum uyu sözü gibi İnebolu’da uyutuldu. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra İnebolu hak ettiği yere gelecektir. ‘’ dedi.

İKTİDARIMIZDA AYRIŞMALAR SON BULACAK

İnebolu ilçe Gençlik Kolları Başkanı Sönmez Demir; “Biz bu ülkenin gençleri olarak, daha güzel yarınlar inşa etmek istiyoruz. Bunun için genç arkadaşlarımızla kol kola olmak zorundayız. Birlik beraberliğin ihtiyacı olduğu bu dönemde ayrışmaların son bulmasını diliyorum. İktidarımızda ayrışmalar son bulacak. Milletimizin cani gönülden birbirine bağlanacağını inancım sonsuzdur. Gençler olarak bu bütünlüğü sağlamak amacıyla elimizden gelen tüm caba ve gayreti sarf ediyoruz. ‘’ dedi.  

Toplantının sonunda ikram yapılarak partiye yeni katılan üyelere rozetleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER