“Artık bu gerilemeyi hep beraber tersine çevireceğiz”

CHP İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda AK Parti yönetimini ve Belediye Başkanını eleştiren CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu: “Artık bu gerilemeyi hep beraber tersine çevireceğiz”

“Artık bu gerilemeyi hep beraber tersine çevireceğiz”
banner13
banner3

CHP İnebolu İlçe Başkanlığı tarafından 2. Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Gardenya Cafe Mola’da gerçekleşen toplantıya CHP PM Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı,  CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, İl Kadın Kolları Başkanı Gülcan Topalşabanoğlu, İl Yöneticileri, CHP İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, ilçe yönetimi kadın kolları, ve partililer katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu yaptı.

İlyasoğlu, konuşmasında şunları söyledi:  “Artık AKP bu ilçeyi de bu ülkeyi de yönetememektedir. Bu milleti seçim öncesi 3 yıl önce bakanından bakan yardımcısına, milletvekilinden il başkanına kadar öyle bir kandırdılar ki, bu istekler az bunların yanına çok şey katın öyle gelin, yeter ki İnebolu’yu AKP ye verin dediler. İnebolu’da Belediye Başkanının arkasında hükümet var, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri var, diye elinden geleni yaptı ve kucak dolusu oy verdi. Seçimin üzerinden 3 yıl geçti, su hala sorun, otopark hala sorun, turizm hala sorun, tarih doğa deniz, liman, balıkçılar barınağı, sanayi esnafının çarşı sorunları hala devam ediyor. Hiçbir şey değişmedi. Deniz turizminden şahlanacak bir ilçede belediye başkanının evinin altından fosseptik 3 yıldır denize akıyor.  Belediye başkanının 5 vakit zamanını harcadığı Osman Sungur tesislerinin fosseptiği 3 yıldır denize akıyor. Belediye başkanı doğa yürüyüşlerinin yapıldığı en güzel yer olan Geriş Tepesine elini sürmüyor. Türk Ocağını geçen mart ayında teslimi yapıldı, ziyaretçiye açmıyorlar. Belediyeye teslim edilen Nezihe Battal Kültür evinin adını unutturmaya çalışıyorlar. 2 katını sosyal market yaptılar.”

“İNEBOLU BELEDİYESİ SUYA %62.50 ZAM YAPTI”

CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanı bu ilçeye huzur getireceğim dedi, iş başına geldi önce belediyenin huzurunu bozdu, en az 15 kişinin yerini değiştirdi.  Kendi kibirinden belediye meclis üyesi istifa etti, kadın kolları başkanı istifa etti. Düşünün AKP yönetim kurulu yaptığı toplantılarda telefonları toplatacak kadar artık birbirlerine güvenmiyorlar. İnebolu Belediyesi suya %62.50 zam yaptı. 30 Aralık 2021 tarihli olanda su bedeli 3.60 kuruştan 5.85 TL ye çıktı. 100 TL ye 23 ton su alınırken şimdi 13 ton alınabiliyor. %62 buçuk zam yetmedi bir de suyun vergisinden giydirdiler. 100 TL’lik su için 17.20 kuruş vergi ödenirken Şimdi 13 tonda 24 lira vergiye gidiyor. Yani daha az su alıyorsun, daha fazla vergi ödüyorsun.  Arkadaşlar bu suyun kaynağı doğa, tamamen doğadan kendi tasarrufu ile geliyor. Bu ne zammı, ne vergisi peki bu yüzde 62.50 zam bu işin bütün hamallığını yapan belediye personeline yansıdı mı hayır. Hala 1,5 yıl önce imzalanan toplu sözleşme ile çalışıyorlar. Vatandaşa yansıyor mu yine hayır. İnebolu Belediyesine son 3 yılda örtülüden gelenlerle birlikte 65 milyon TL para girdi ve çıktı. Ancak ortada ilçemizin gelişmesi ve büyümesi için turizmle, tarihle, denizle, tarımla, sanayi ile ekonomi ilgili hiçbir şey yok.”

“BELEDİYE BAŞKANININ TEK YAPTIĞI ŞEY ŞOVMENLİK”

Konuşmasında eleştirilerini sürdüren İlyasoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Belediye başkanının tek yaptığı belediye bütçesinden yapılmayan işlerin başına gidip kendisi yapmış gibi açıklama yapmak. Açıklama yapıyor ama işlerin takibini yapmıyor. 2017 den bu yana bir otogar köprüsünü yapamadılar. Balıkçı barınağının proje ihale süresinin dolmasının üzerinden 8 ay geçti ortada proje yok. Cezaevi gitti, İlçenin en güzel yerlerinden Zafer Yolu Caddesi taş yığını oldu. Belediyenin elindeki en güzel yerlerden İskelle altını araç muayene istasyonu yapılacak diye sattı. Aradan 1,5 yıl geçti ortada hiç bir şey yok. İlçenin en çok ihtiyacı olan su sorununun çözüleceği Sökü göletti ihaleye çıktı, ortada hiçbir şey yok. Belediye başkanının tek yaptığı şey şovmenlik, okullarda öğrencilere şovmenlik yapıyor.  Belediye başkanı iş başına geleli 3 yıl oldu, 3 yıldır çok borcumuz var diyor. CHP’li Cide Belediyesi AKP den 28 Milyon borçla devraldı, Belediye Başkanı hiçbir zaman yakınmadı çok borcumuz var diye ve çalıştı. Cide’ye CHP eli değdi. Sadece geçtiğimiz Kurban Bayramında Cide’yi 200 bin kişi ziyaret etti. 12 km’lik Cide sahili hınca hınç dolarken,  İnebolu Belediyesi liman içine maden pisliğinin ağzına 100 metrelik yere, kendisinin dahi orada denize girmediği 35 şezlonglu yapay plaj yaptı.  CHP’li Araç Belediyesi AKP den 12 milyon borçla devraldı. Belediye Başkanı Hiçbir zaman yakınmadı çok borcumuz var diye ve çalıştı. Araç’a CHP eli değil. Yazın yayla turizmine el attı, festival yaptı, kışın kar festivali yapıyor. Çünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Belediye Başkanlarına şu emri verdi. “Kimse yakınmayacak, sadece çalışacak, çalışacak çalışacak”

“BİRÇOK KÖYÜN YOL SU SORUNU VAR”

Konuşmasında köylerdeki sorunlara da değinen Cemal İlyasoğlu, şunları söyledi: “Kastamonu’nun en çok serası olan Korupınar ve beraberindeki Toklukaya, Göçkün köylerinin yıllardır sera suyu sorununu çözmüyorlar. Köylerde birçok çocuğun tableti yok, Bunlar 100 kişinin gitmediği stadın 500 kişilik tribününü yıkıp yerine 1000 kişilik tribün yapıyorlar. Sadece tribünün yıkım ihalesi parası ile ilçenin bütün öğrencilerinin tablet sorunu çözülüyor aslında .Üniversite öğrencilerine yurt yapmanın yerine üniversitenin yanına yarı olimpik yüzme havuzu yapmaya çalışıyorlar. Birçok köyün yol su sorunu var. Çözeceğiz diyorlar ama bir türlü çözmüyorlar. Her kaymakam buralara gidiyor, veriyor sözü yapacağız diye, ama bakıyorsun yol yapılmadan sular köye gelmeden kaymakam bu ilçeden gitmiş. Son 1,5 yılda 4 tane kaymakam geldi ve gitti. Neden gelip neden gittiğini biz biliyoruz.  AKP ilçe başkanının işine gelmediyse, onun oyuncağı olmadıysa, yallah soluğu başka yerde alıyor. Artık İnebolu’nun CHP ye ihtiyacı var, CHP’nin İnebolu’ya ihtiyacı var. Artık İnebolu’nun kandırmayan, uyutmayan, ötelemeyen, proje hazırlayan siyasetçiye ve idareciye ihtiyacı var. İstiklal Madalyasının alındığı, Cumhuriyetin kalesi olan bir ilçede 26 yıldır CHP kaybetmiş İnebolu kaybetmiş. Sihirli bir el İnebolu’yu bitirmiş. 20 yıllık AKP iktidarında İnebolu’nun elinden 6500 kişi başka yerlere iş aş ekmek gelecek derdine düşmüş ve göçmüş. Limanı elinden alınmış, Balıkçısı yok olmuş, Cezaevi kapatılmış, köyleri boşaltılmış, sahilleri taş yığını haline dönüştürülmüş, 20’ye yakın kereste fabrikaları yok edilmiş, tarımı bitirilmiş,14 tane değirmeni yok olmuş. Artık yeter, değerli arkadaşlar, artık buna dur diyeceğiz, artık bu gerilemeyi hep beraber tersine çevireceğiz, artık bu ilçeyi daha ileriye taşıyacağız ve çocuklarımıza güzel bir İnebolu bırakacağız. Artık bu ülkenin başına geliyor gelmekte olan.’’

İNEBOLU’DA ÜYE SAYIMIZ %77 ARTMIŞ DURUMDA

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin; ‘’ İktidara geleceğimizin işareti çoktur. Cumhuriyet Halk Partisi çok uzun yıllardır 70 yıldır kısa süreli koalisyonlar dışında iktidar yüzü görmedi. Burada ömrü Cumhuriyet Halk Partisine hizmetle geçmiş insanların ağız tadıyla gerile, gerile iktidar tadı yaşamadı ama şimdi biz tam eşikteyiz. Cumhuriyet Halk Partisinin 5 tane önemli evresi oldu. Bunlardan birinci evresi Cumhuriyetin bu bağımsız Türk Devletin kurulmasıydı. İkinci evresi de içerden ve dışardan hiçbir baskı yokken 1946 çok partili hayata geçişi Cumhuriyet Halk Partisi sağladı. Üçüncü evre de ise o yıllarda aramızda afiş asan, bayrak asan daha taşa kara yazan vardır. Dördüncü evre, 2008 yılındaki kurultayda bu ülkenin bütün renklerinin bu parti de doğru bir biçimde temsil edileceğine yönelik bir kurultay kararıydı. Beşinci evre de ise Sayın Kılıçdaroğlu’nun dönemi Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye için çok önemli dönemeçlerden birisi olan ittifaklardır. Bu ittifakları Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde hayata geçirince biz Türkiye nüfusunun ve ekonomisinin çarkının döndüğü büyük şehirlerin büyük bir bölümünü aldık. İttifaklar hayata geçesiye kadar toplumda bir karamsarlıklar vardı. İttifaklarla beraber iki kere İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yenince bizde Erdoğan’ı yenecek adamı bulduk dedik. Belediye Başkanları, Milletvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları bir çalışma yürütüyor. Peki burada taban ne yapmalıdır. Bu iktidarın gidişatını nasıl hızlandırmalıyız. Birincisi yüksek bir parti bilinci ile hareket etmemiz gerekmektedir. 3 Kasım 2020 tarihinde genel başkanımız tüm illere bir genelge gönderdi. Bu parti iktidara gelecekse üyesi olmayan bir tane sandık, kalmayacak ve bu partinin üye sayısının artması gerektiğini söyleyerek İl başkanlarına bu görevi verdi. O genelgenin tarihte Kastamonu’da Bin 54 Köyün 520’sinde ben devleti yöneteceğim diyen Cumhuriyet Halk Partisinin üyesi yoktu. O günden bugüne de 77 köyün 56’sında üyemiz yoktu ama şuanda İnebolu’da üye sayımız %77 artmış durumda. İnebolu’da üyesi olmayan 56’da 29 köye düşmüş durumda bu İnebolu için harika bir şey. ‘’ dedi.

İNEBOLU AKP İKTİDARINDA KAN KAYBETTİ

Başkan Erbilgin; ‘’ Bir parti iktidara gelecekse, merkez iktidara gelecekse, biz bu belediyeyi yöneteceğiz diyorsak üye sayımızı çoğaltmalıyız. Üye olmakla iktidara gelme arasında doğru bir orantı vardır. İnebolu’da en kısa sürede Gençlik Kolları kurulmalıdır. Kastamonu’da 18 ila 22 yaş arasında 100 genç arkadaşımız partimize üye oldu. Çünkü o gençler bizden bu iktidarın değişmesini daha çok istiyorlar çünkü mülakata sizler değil gençlerimiz giriyor ve çocuklarımız mülakatlarda aşağılanıyor. O yüzden bu gençler bu iktidarın gönderilmesinden daha kararlılar. İnebolu AKP iktidarında kan kaybetti. Biz İnebolu’nun karamsar tarafını İnebolulara anlatmayalım. Biz İnebolu’yu Kastamonu’nun yıldızı yapacağız. İnebolulu vatandaşlara bunu anlatın. Bizlerin sırtından belediyeyi yönetenlere son verelim. ‘’ diye konuştu.

BİR ADIM GERİ ATMAK TÜRKİYE’NİN KADERİ İÇİN BİR CİNAYETTİR

PM Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ise yaptığı konuşmada; ‘’ Yaşadığımız düzeni birbirimize anlatmanın elbet deki bir önemi var ama içinde yaşadığımız düzenden nasıl çıkacağımızı anlatmak her şeyden daha kıymetli. Öyle bir yere geldik ki 19 yıllık bir iktidar var kaşımızda bu 19 yıllık iktidar kimi zaman rıza ile yani toplumun rızasını alarak kimi zaman tehditle, kimi zaman elinde bulunan devasa sermaye gücü ile kimi zaman OHAL koşulları altında, kimi zaman DARBE koşulları altında 19 yıl boyunca iktidarda kalmayı başarmış durumda. Öyle bir şey ki geldiği yer bakımından bu milletten ne istediyse bir şekilde bütün yetkileri aldı. Şuanda elinde bir kararname ile Türkiye’yi geceden sabaha yönetebilecek bütün yetkiye sahip durumda. Kararnamenin yeterli olmadığı yerde meclis çoğunluğu istediği yasaları çıkartma hakkına da sahip. Öyle bir şey ki alın teri ile birikmiş olan vergilerimizi bütçemizi istediği gibi harcıyor. İstediği ihaleyi istediğine verme hakkına sahip, istediğinin çocuğunu işe almaya istemediğini almama yetkisine sahip. İstediğinde mülakat istemediğinde liyakat deme yetkisine sahip bir iktidar var. Ama bu iktidarın devasa gücüne karşı örneğin doları düşürmeye gücü yetmiyor, hayat pahalıyla mücadele etmeye gücü yetmiyor, Türkiye’yi bütün Dünya’dan izole hale getirdiği halde Türkiye’yi Dünya’ya açmaya gücü yetmiyor. Bu ülkenin gençlerine umut vermeye, yaşam sevinci vermeye gücü yetmiyor. Türkiye’nin cesarete ihtiyacı var, bu ülkenin çocuklarının içinde bulunduğu yoksulluğu, çaresizliği kullanan karanlık güçlerin elinde yaşama sevinci kaybeden 20 yaşındaki bir çocuk hepimizin gözünün önünde intihar etti. Bu ayıp aslında bizim ayıbımız, bu ülkenin ayıbıdır. Erdoğan’ın elindeki kararname yetkisine dayanarak atadığı rektöre karşı Boğaz içinde direnen gerektiğinde cezaevine girip bedel ödeyen gençlerimizde var. Bu iki resmi birleştirecek birine ihtiyaç var o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Öyle bir eşikteyiz ki bir adım geri atmak Türkiye’nin kaderi için bir cinayettir. ‘’ ifadelerini kullandı.

Ardından partiye yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.  Partililerinde istek ve temennilerinin dinlenildiği toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2022, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER