'Sarayın Bakanları Küre'de Başka İnebolu'da Başka Konuşuyor'

'Sarayın Bakanları Küre'de Başka İnebolu'da Başka Konuşuyor'
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi partisinin belediye başkan adayları için destek turlarını sürdürüyor.

Seçimler nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına ara verilmesiyle birlikte Kastamonu’yu ilçe ilçe ziyaret etmeye başlayan Milletvekili Baltacı’nın önceki Salı günü durağı İnebolu oldu.

Milletvekili Baltacı, CHP İnebolu Belediye Başkan Adayı Faruk Öz, CHP İnebolu İlçe Başkanı Hasan Çelebioğlu ve ilçe yöneticileri ile birlikte gün boyu İnebolulu vatandaşlarla bir araya geldi.

İnebolu ziyaretine sabah erken saatlerde Karayolları 152. Şube Şefliğinden başlayan Milletvekili Baltacı, mesai öncesi işçilerle görüşüp sorunlarını dinledi. Milletvekili Baltacı daha sonra EYCE Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni ziyaret etti. İnebolulu balıkçılarla Mola Çay Bahçesi’nde yaklaşık 1 saat sohbet edip balıkçılığın temel problemleri hakkında fikir alışverişinde bulunan Milletvekili Baltacı, ilçede faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında çalışan tekstil işçilerini de unutmadı.  Milletvekili Baltacı daha önceki ziyaretlerinde kapısını çalmadığı esnafları da tek tek gezip CHP İnebolu Belediye Başkan Adayı Faruk Öz’e destek istedi.

“31 MART’TA AKP’YE KIRMIZI

KART GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Milletvekili Hasan Baltacı, Karayolları 152. Şube Şefliğine düzenlediği ziyarette 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin yanı sıra karayollarında kadro alamayan taşeron işçilerin durumuna değindi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek seçimlerde iktidara bir ders verilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Baltacı, “ Ülkemiz derin bir ekonomik krizin içinden geçiyor. Seçim sonrası krizin şiddetini çok daha fazla hissedeceğiz. Bugün yaşadığımız ekonomik kriz başta olmak üzere demokrasi krizinin, adalet krizinin başlıca sebebi iktidardır, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’dir. Biz sesimiz ulaştığınca anlatmaya çalışıyoruz. Sorunları dile getiriyoruz. Ama artık sözü halkımız söyleyecek. 31 Mart’ta iktidara kırmızı kart göstermek zorundayız. 31 Mart’ta iktidara bir ders vermek zorundayız.” dedi.

“TÜM TAŞERONA AYRIMSIZ

KADRO SÖZÜ VERMİŞLERDİ AMA”

Karayollarından halen kadro alamayan taşeron işçiler olduğunu hatırlatan Hasan Baltacı, Karayollarında çalışan işçilerimizin sorunlarını biliyoruz. Özellikle sürekli işçi statüsüne geçemeyen arkadaşlarımız var. Kamuda çalışan taşeron işçileri, Kanun Hükmünde Kararnameyle sürekli işçi statüsüne geçirildi ancak KİT’lerde çalışan taşeron işçileri bu haktan yararlanamadı. Karayollarında asıl işi yapanlar anahtar teslim ihale sebebiyle kapsam dışı kaldı. Binali Yıldırım 'O iş bitti' demişti, 'müjde 1 milyon taşerona kadro verdik' demişti ama KİT, BİT ayrımı yaptılar yetmedi yüzde 70 engeli çıkardılar. Oysa verilen söz tüm taşerona ayrımsız kadroydu. Yaşama hevesi olan bir işçiyi bugün yaşama kaygısı sardı. Kamuda taşeron sonlandırılmalı, tüm çalışanlara kadro muhakkak verilmelidir” diye konuştu.

“KASTAMONU’NUN POZİTİF

AYRIMCILIĞA İHTİYACI VAR”

Milletvekili Hasan Baltacı, EYCE Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne gerçekleştirdiği ziyarette ise şirket sahipleri Eyüp Kara ve Cemal Akdemir’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Milletvekili Baltacı 24 milyon TL’lik bir yatırım sonucu ilçeye kazandırılan tesisin Kastamonu balıkçısı ve çiftçisi için önemli bir avantaj olduğunu kaydetti. Kastamonu’da benzer tesislerin sayısının artmasının istihdama sağlayacağı olumlu katkıya işaret eden Milletvekili Hasan Baltacı, “Kastamonu’ya katma değer katacak, istihdama olumlu katkı sağlayacak bu gibi tesislerin devlet desteklerinden azami ölçüde faydalandırılması, yatırıma engel teşkil eden zorlukların aşılması noktasında ise bürokrasinin ve siyasetin müteşebbislere her türlü desteği sağlaması gerekiyor. Her zaman dile getiriyoruz. Kastamonu’nun gelişebilmesi, arzu ettiğimiz noktaya gelebilmesi için pozitif bir ayrımcılığa ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“LİMAN SADECE VE SADECE CENGİZ

HOLDİNG’İN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK”

İnebolulu balıkçılarla Mola Çay Bahçesi’ndeki buluşmasında da İnebolu Limanı’na ve balıkçı barınağı konularına değinen Milletvekili Hasan Baltacı, “Danıştay temyiz yolu kapalı olmak kaydıyla iptal ettiği davayı bozarak İnebolu Limanı’nı Cengiz Holding’e verdi. Özellikle iktidar tarafından bu özelleştirmenin Kastamonu ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağı propagandası yürütüldü. Ama biliyoruz ki liman sadece holdingin ihtiyaçlarını karşılayacak. Kastamonu’nun, İnebolu’nun talepleri göz ardı edilecek. Buna maalesef şahit olacağız. Özelleştirmeyi savunanlar, limanı alan firmanın planlanan yatırım kapsamında balıkçılarımız için barınakta yapacağını bunca zaman dile getirdiler. Ama bugün bakıyoruz özelleştirmeyi savunan partilerin 31 Mart için yarışan adayları İnebolu’ya balıkçı barınağı vaat ediyor, projeler paylaşıyor. Bu durum bile limanın Kastamonu’nun önceliklerinin dikkate alınmayacağını, limanın kapasitesinin Cengiz Holding dışında Kastamonu ticaretine, ekonomisine istediğimiz ve beklediğimiz katkıyı sunmayacağını işaret ediyor.” diye konuştu.

“SARAYIN BAKANLARI KÜRE’DE

BAŞKA İNEBOLU’DA BAŞKA KONUŞUYOR”

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Cahit Turan’ın İnebolu ziyaretinde, İneboluları ‘değerli Devrekanililer’ diye selamlamasına da gönderme de bulunan Milletvekili Hasan Baltacı, “Bilindiği üzere Kastamonu’ya 2019 yılı için ayrılan ödenekler belli oldu. Geçen yılki ödeneğin yarısı bile ilimize çok görüldü. 31 Mart’ı kendi bekası açısından bir milat belirleyen sarayın bakanları ve vekilleri Küre’de başka, İnebolu’da başka konuşuyorlar. Kendi söylediklerine kendileri de inanmayanların, Kastamonu’yu ne kadar önemsediklerini İneboluluları ‘değerli Devrekanililer’ diye selamlamalarından anlayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER