'BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ ENGİN UZUNER'DİR'

Cumhur ittifakıyla ilgili yerel yönetimlerden sorumlu AKP ve MHP Genel Başkan Yardımcıları Belediye Başkanı Engin Uzuner’inde beraberliğinde görüşmeler yapıldı.

'BİZİM BELEDİYE BAŞKANIMIZ ENGİN UZUNER'DİR'
banner13
banner3

Cumhur ittifakıyla ilgili yerel yönetimlerden sorumlu AKP ve MHP Genel Başkanları Belediye Başkanı Engin Uzuner’inde beraberliğinde görüşmeler yapıldı.

İnebolu Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal İlyasoğlu son günlerde en çok merak edilen yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın nasıl işleyeceği, yapılacak projeleri, Devlet Bahçeliye yapılan ziyareti, liman konusunu, Cumhur İttifakına rağmen müfettiş yoğunluğunun devam etmesini ve eğitiminde içinde olduğu bir çok konuyu MHP İlçe Başkanı Mustafa Ateş’e sordu.

Cumhur ittifakı ile ilgili sorularımızı cevaplandıran Ateş sözlerini şöyle sürdürdü; Bugün itibariyle mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan yardımcımız  Sayın Sadir Durmaz Adalet ve Kalkınma Partisi’nden  Sayın Mehmet Özhaseki ile Belediye başkanımızın da  görüşleri alınarak, ittifak  görüşmeleri yapıldı.

Mustafa Ateş : Çöp Arabasını kaçırmakla, Misafirlere Yurt Vermemek Aynı Şey

İnebolu Belediyesi’nin düzenlediği festivale gelen misafirlere, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullardaki pansiyonları vermemekle 2009 da seçimi kaybettikten sonra çöp kamyonunu ilçeden kaçırılmasının aynı şey olduğunu savunan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ateş yapılan uygulamaya tepki göstererek, "Nasıl çöp kamyonu ilçeye hizmet ediyorsa, festivalde ilçemizin tanınmasına sebep oluyor. Bu uygulamayı 2009 öncesindeki etkinliklerde yapmayanların 2009 sonrasında yapmalarının siyasi hırstan başka bir şey olmadığını belirtti. Bu olayı siyasi çekişmenin malzemesi yapmak, gerçekten utanç vericidir" dedi.

Cemal İlyasoğlu; Devlet Bahçeliye yapılan ziyaret nasıl geçti

Ateş: Devlet Bahçeli Temel Atma Töreni İçin Gelecek

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ateş, Devlet Bahçelinin önümüzdeki günlerde temel atma törenine geleceğini belirterek Başkentte yaptıkları ziyareti şöyle anlattı. "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi, Mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ı  ziyaret ederek, belediyemizin çalışmaları hakkında bilgilendirdik. 2009'dan bugüne  kadar yapılan önemli hizmetleri başlıklar halinde aktardık Belediyenin bekleyen projelerine destek istedik. İnebolu Belediyesinin ilerleyen süreçte temelini atacağı çok önemli onaylanan projelerin temelini atmak için Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli’yi ilçemize davet ettik. Şimdi önümüzde ki günlerde temel atma töreni birlikte çeşitli açılış  programı yapacağız. Genel Başkanımıza hemşerilerimin  selamlarını getirdiğimizi, önümüzdeki günlerde  ilçe halkının da katıldığı  sivil toplum örgütleri ve  basın temsilcilerinde  davetli olduğunu, geniş bir heyetle  kendisini ziyarete  geleceğimizi  söyledik. Devlet Bahçeli projelerin takipçisi olacaklarını bizleri ifade ederek, temel atma ve açılış programına  geleceğini ifade etti." 

 

Cemal İlyasoğlu;   İnebolu Belediyesi iktidardan destek görüyor mu?

Yapmış olduğu projelerine  destek alıyor mu ?

Mustafa Ateş,  "iktidardan herhangi bir destek görmedik,  gözümden kaçmış bir şey olabilir mi  bilmiyorum ama  benim bildiğim  herhangi bir destek yok. Hatta desteğin ötesinde  projelerde geciktirmeler, yapılmak istenilen hizmetlerde sümen altı etmeler gibi geciktirmelere  rastladık. Cumhur İttifakıyla oluşan süreçte özellikle projelerin Ankara ayağında olumlu bir karşılama ile karşılaştık, henüz icraata dökülmüş, uygulamaya dökülmüş bir şeyle karşılaşmadık, fakat bugünden sonra Umut ediyoruz ki olumlu yönden adımlar olacaktır."

 

Ateş; İnebolu Limanı Konusunda Bizde Kandırıldık

Cemal İlyasoğlu; İnebolu Belediyesi limandan daha önce  ekonomik olarak çok güzel fayda görüyordu. İnebolu Limanı özelleştirme idaresine devredildi ve ardından ihale edildi. Ancak şu an hala Cengiz İnşaat çalıştırıyor. Fakat şimdiye kadar verilen sözlerle ilgili hiçbir gelişe olmadığı gibi İnebolu’nun limandan eskisi gibi herhangi bir geliri yok. Limanın tekrar belediye devri için MHP Genel Merkez’inden bir talebiniz oldu mu ?

Mustafa  Ateş, "İnebolu limanı ihalesi fesih olduktan sonra İnebolu Belediyesi olarak tekrardan İnebolu limanına talip olduk. Bu konuda genel merkez desteği istedik, genel merkezimiz gerekli desteği vermelerine rağmen olumlu bir gelişme kaydedemedik. Dolayısıyla başarı sağlayamadık. İnebolu limanı ile ilgili sürecin başından beri içinde olmamla beraber, biz de kandırıldık. Daha önce Ticaret Odası Başkanı Şakir İşeri’de kandırıldığını ifade etti. Geçtiğimiz süreçte ihaleyi alan Cengiz İnşaat firması yetkilisi, sivil toplum kuruluşları, ilçe siyasi temsilcileri İnebolu’nun önde gelenleri ve halkımızın hazır bulunduğu Belediye Sinema Salonu’nda ki toplantıda zaten verilen sözlerin tutulmayacağını göstermişti.  Fakat o günden bu yana da önemli bir gelişme katledilmedi. Daha sonra gelinen süreçte Liman ihalesini fesih ettiler, ama  şu anda hala Cengiz  İnşaat  limanı işletmeye  devam ediyor." 

 

Cemal İlyasoğlu, Önümüzde  Yerel seçimde aday belirlediniz mi? Yerel Seçimde İttifak olacak mı?

Mustafa  Ateş, "24 Haziran genel seçimlerinde Cumhur İttifakıyla  bir başarı sağlandı. Cumhur ittifakı olarak, ülkemizde  yaşanan konjöktör gelişmeler iç ve dış mihrakların ülkemizde bir  birlikteliğe ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdi. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ülkenin bekası adına, birliği ve  bütünlüğü adına  göstermiş olduğu gayret ve politikaların fikirlerin bizler arkasında  durarak, Cumhur ittifakına destek verdik ve çalıştık, ve devamında da  başarı sağlandı. Bugün tekrar ülkemizi tehdit eden özellikle terör örgütleri noktasında ve uluslararası güçlerin ülkemizde kurmaya çalıştıkları oyun bizleri birlikteliğe sevk etmektedir. Dolayısıyla bizler Milliyetçi Hareket Partililer olarak, bunu Genel Merkez  yöneticilerinde de görmekteyiz. Cumhur ittifakının sağlıklı bir şekilde devam etmesi yönünde bir seyir ve talep görülmekte bununla ilgili çeşitli fikirler edinilerek Cumhur ittifakı ile ilgili bir program ortaya kondu. Şu anda görüşmeler devam etmektedir. Cumhur ittifakının yara almadan devamı noktasında bir fayda görüyoruz, dolayısıyla buna olumlu bakıyoruz. Ama biz Cumhur ittifakının mahalli idareler seçimlerine  yansır, yansımaz bilemeyiz ama,  biz her şart ve koşulda mahalli idareler seçimlerine hazırız. Cumhur ittifakı olur ya da olmaz bizim belediye başkan adayımız mevcut Belediye Başkanı Engin Uzuner’dir."

 

Cemal İlyasoğlu, İnebolu’da eğitimi Nasıl Buluyorsunuz ?  

Başarı İbresi Sizce Nasıl ?

Mustafa Ateş,  "İnebolu ‘da eğitim tarihinin en sorunlu halini yaşamaktayız. Bir başarısızlık görüyorum.  Özellikle önümüze gelen verilere baktığımızda idari boyuttan ve okul idarelerinden kaynaklanan gözle görülen bir başarısızlık görüyorum ve sorunların bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Sorunların liyakat sisteminden kaynaklı vekaleten yürütmelerin çok olduğunu görüyorum. Kamuoyunun ve sizlerin tespit ettiğini biz siyaseten görmekteyiz. Bunun hızlı şekilde çözüm noktasının yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi eğitim şartlarına layık olduğunu ve daha iyi yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum."

 

Cemal İlyasoğlu, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belirli tarihe  kadar inebolu’da eğitime  çok büyük destek ve katkı sağladı ama bir süre  sonra  bu katkı durdu buradaki sorun nedir ?

Mustafa Ateş,  "Belediye Başkanımız Engin Uzuner ilk döneminde  2009 -2014 yılları arasında ciddi manada okulların  bahçelerine, spor salonlarına belediye bütçesinden  ciddi manada destekleri oldu. Bütün okullarda eserleri doludur, fakat devamında gelen süreçte idari yapıların değişmesi ile birlikte Belediye Başkanımız ve  Belediyemize  karşı olumsuz tavırlar  içerisine gelen kurum ve  kurum yöneticileri noktasında bir üzüntü oluştu kendisinde.  Bugün belediyeye okul müdürlerinin, öğretmenlerin veya idarecilerin rahatça dile getiremeyeceği İnebolu’da bir tavır oluştu. Dolayısıyla bunlar bir üzüntüye yol açtı."

Cemal İlyasoğlu; Cumhur İttifakına rağmen müfettiş yoğunluğu bitmedi.

3 gün önce 3 tane müfettiş geldi bugün 1 tane daha geliyor

Mustafa  Ateş, "Türkiye’de 1000 civarında ilçe 81 İlimiz var. İnebolu iddia ediyorum tüm ülke  coğrafyasında en çok müfettişin geldiği bir belediyedir. Bugün belediyemize yine müfettiş geleceğini duydum, hatta kadrolu müfettiş istediği ile ilgili geçenlerde belediyemizin resmi yazısını gördüm. Belediye Başkanımız gelecek olan müfettişe  oda tahsis edeceğini, yapılacakların incelenerek denetlenerek ve bütün işler denetlendikten sonra yapılacağını söyledi. Fakat bu kadar çok müfettişin görevlendirilmesi maalesef İnebolu Belediyesi’nin yapacağı hizmetler de bir gecikmeye sebebiyet verdi. Çünkü müfettişin inceleme  yaptığı süreçte hizmetler  çok fazla ilerlemiyor."

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018, 22:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER