İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde Kerim Daşçı yeniden başkan seçildi

İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde Kerim Daşçı yeniden başkan seçildi
banner13
banner3

Ankara’daki İnebolulu hemşehrilerimizin açık kapısı, uğrak noktası İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 5. Olağan Genel Kurul’unda mevcut başkan L. Kerim Daşçı, güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Pandemi kuralları şartlarında İTÜ Konuk evinde gerçekleştirilen kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet raporu, Gelir Gider tablosu ve Denetim Kurulu raporu okunarak ayrı ayrı ibra edilerek oy birliğiyle kabul edildi.

L. Kerim Daşcı Başkanlığında yeni yönetim şöyle oluştu: Başkan Yardımcısı Simge Kömeçoğlu, Genel Sekreter A. Bülent Yılmaz, Sayman S. Özlem Karakaya, Üye Ferit Öz. Yeni Denetim Kurulu Üyeliğinde ise Hüseyin Kayacan, Bahattin Heke, Hafize Yılmaz yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı L. Kerim Daşcı; “Anadolu’nun deniz yoluyla dünyaya açılmasının ve Kurtuluş Savaşı Mücadelesinin kazanılmasının mihenk taşlarından biri olan İnebolu’da doğmuş, yaşamış, yaşamakta olan veya gönül bağı bulunan ülkemiz ve İnebolu’nun sorunlarına duyarlı dostlarımızın bir çatı altında toplanmasını sağlayarak yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek, yöremiz ve yöre halkımızın, dolayısıyla ülkemizin kalkınmasına hizmet etmek için yola çıktık” diyerek bu yola birlikte çıktıkları ve yitirdikleri yol arkadaşlarını saygıyla andı.

 İnebolu’da eğitime olan desteklerinin hız kesmeden sürdürdüğünü, kırtasiye ve kitap oluşumunu sağladıklarını ifade eden Daşcı: “Sizlerden topladığımız giysileri ihtiyaç sahipleri ile buluşturduk. Ankara’ya gezi veya yarışmalar için gelen öğrencilerimizi ağırladık. Bugüne kadar üyelerimizin katkıları ile 30 üniversite öğrencimize yılda Bin TL’den az olmamak üzere eğitime destek ödemesi gerçekleştirdik. Halen 6 öğrencimize derneğimiz üzerinden 1 öğrencimize de üyemiz aracılığıyla olmak üzere 7 öğrencimize bu destek devam etmektedir. Bugüne kadar öğrencimize 62 bin 500 TL civarında destek sağlanmıştır.  5. Olağan genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, yeni yönetim kuruluna da başarılar dilerim. ‘’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER