“Zeytine Dokunuş” Sürüyor…

“Zeytine Dokunuş” Sürüyor…
banner13
banner3

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu Mezunları’nın “Zeytine Dokunuş” ismini verdikleri sergi 26 Kasım‘da, İzmir Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi‘nde sanatseverlere kapılarını açtı.

DGSA / UESYO Grubu tarafından 1 Ekim’de Bodrum‘da, 15 Ekim’de Altınoluk‘ta, 28 Ekim’de de Ayvalık‘ta açılan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Hemşehrimiz Ali Ergün’ün de eserlerinin yer aldığı “Zeytine Dokunuş” sergisi Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi‘nde 2 Ocak 2023'e kadar devam edecek.

Sergi ile ilgili bilgi veren Hemşehrimiz Ali Ergün: “Ben hem önceki, hem yeni yaptığım çalışmamla katıldım. Yine zeytinin kadim bir ürün olduğu vurgusundan yola çıkarak böyle bir çalışma yaptım ve adını 'BEN' Hep Buradayım koydum, bilahare literatürü araştırdığımda - Akdeniz efsanelerinde “Ölmez Ağacı” olarak ismi geçen zeytin ağacı, İyonyalı ozan Homeros’un kulağına eğilip şöyle fısıldar: “Herkese aitim ve kimseye ait değilim. Sen gelmeden önce buradaydım ve sen gittikten sonra da burada olacağım.” - bu cümle benim çalışmamı çok anlamlandırıyor, bende bilmeden bunu kısaltarak adını vermiş oldum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 10:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Tali
Osman Tali - 1 yıl Önce

Tesekkur ediyorum inebolu postasi
Tesekkur ediyorum Ali Ergun
Tesekkur ediyorum Uesyo ve İDGSA li katimcilara tum emeği geçen arkadaşlara.
Zeytinin şifası, zeytinin barışı, zeytinin aydinlatmasi üzerinize olsun Sevgi ve Saygılarımla
OsmanTali

Sefik Bùyùkyùksel
Sefik Bùyùkyùksel - 1 yıl Önce

Yıllardır eşim Ìdil Biret'in CD ve DVD kutularının kapak tasarımlarını bùyùk yaratıcılıkla yapan Ali Egùn beyin bu zeytin aģacı çalışması fevkalade olmuş. Tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER