İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu Mezunları’nın “Zeytine Dokunuş” ismini verdikleri sergi 26 Kasım‘da, İzmir Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi‘nde sanatseverlere kapılarını açtı.

DGSA / UESYO Grubu tarafından 1 Ekim’de Bodrum‘da, 15 Ekim’de Altınoluk‘ta, 28 Ekim’de de Ayvalık‘ta açılan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle sürüyor. Hemşehrimiz Ali Ergün’ün de eserlerinin yer aldığı “Zeytine Dokunuş” sergisi Urla Köstem Zeytinyağı Müzesi‘nde 2 Ocak 2023'e kadar devam edecek.

Sergi ile ilgili bilgi veren Hemşehrimiz Ali Ergün: “Ben hem önceki, hem yeni yaptığım çalışmamla katıldım. Yine zeytinin kadim bir ürün olduğu vurgusundan yola çıkarak böyle bir çalışma yaptım ve adını 'BEN' Hep Buradayım koydum, bilahare literatürü araştırdığımda - Akdeniz efsanelerinde “Ölmez Ağacı” olarak ismi geçen zeytin ağacı, İyonyalı ozan Homeros’un kulağına eğilip şöyle fısıldar: “Herkese aitim ve kimseye ait değilim. Sen gelmeden önce buradaydım ve sen gittikten sonra da burada olacağım.” - bu cümle benim çalışmamı çok anlamlandırıyor, bende bilmeden bunu kısaltarak adını vermiş oldum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim