‘Oğuz Atay Öykü Ödülü’ sonuçları açıklandı

Mart ayında başlatılan ve 30 Haziran 2021’de sona eren başvuru süresinde yurt içi ve yurt dışından 800’e yakın başvuru yapılan 1. Oğuz Atay Öykü Ödülü bu yıl iki öyküye verildi.

‘Oğuz Atay Öykü Ödülü’ sonuçları açıklandı
banner13
banner3

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği 1’incisi düzenlenen ‘Oğuz Atay Öykü Ödülü’ sonuçlarını açıkladı.

12 Ekim 1934 İnebolu-Kastamonu doğumlu, Türk Edebiyatının usta kalemi ve yazdığı birbirinden değerli eserlerle edebiyatımızda yeri doldurulamaz bir yazar olan Oğuz Atay adına İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen öykü ödülleri sahiplerini buldu.

Hasan Özkılıç, Hürriyet Yaşar, Ercan Y. Yılmaz, Hüseyin Peker ve Altay Ö. Erdoğan’dan oluşan seçici kurulu yoğun emekleri ve özverili çalışmalarıyla değerlendirmelerini sonuçlandırdı.

Seçici kurulun ortak kararı ile Oğuz Atay Öykü Ödülü bu yıl iki öyküye verildi.

Öykünün ana gereci olan Türkçeyi doğru kullanırken, bunun ötesine geçip güzel de kullanabilmesi. Yaratılan öykü kişisinin duygu dünyasını onun ağzından, alabildiğine inandırıcı bir söylemle okura iletebilmesi. Toplumsal barışı, özellikle de altkimliklerarası barışı, altkimlikççilik tuzağına düşmeden savunabilmesi. Yaşamı, İnsani değerleri küçültücü, çürütücü değil, yüceltici bir bakış açısından görmesi. Biçiminde özetlenebilecek özellikleri nedeniyle “Hepiniz Bir Köşede” öyküsü ile Tamer Hırca, Kendine özgü bir öykü atmosferi oluşturmada ve bu atmosferi besleyen deneysel bir dil kullanmadaki başarısı, felsefî ve deneme tadında bir anlatım ve bu anlatımı destekleyen kurgusu için “Altı Buçuk” öyküsü ile Usame Yördem’e verildi.

Hazırlanacak olan anı kitabına girmeye hak kazanan öyküler Listesi şöyle açıklandı; “Koku” Bahar Yaka, “Beyaz Masa Örtüsü”Refiye Nevra Akdemir, “Hesaplaşma” Mustafa Soyuer, “Zülâl”Vicdan Efe, “Laneti Teyzem Bozdu”Ferda Albağ, “Zeytin Ağacı”Mehmet Galip Aksoy, “Ağır Ölüm”Fulya Taşçeviren, “Asiye” Behiye Sağlam, “Elem Tere Fiş Kem Gözlere Şiş”Havva Evin Akay, “Minço’nun Demirci Çırağı” Zerrin Saral Güneş.

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; ‘’Tüm katılımcı yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Ödül alan ve kitaba girmeye hak kazanan yazarlarımızı kutluyoruz. Emeklerinden dolayı seçici kurulumuza minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ödül töreni 12 Ekim 2021 günü İnebolu’da olacaktır. Bununla ilgili gerekli duyuru yapılacaktır.’’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER