Oğuz Atay öykü ödül töreni 12 Ekim’de

Oğuz Atay öykü ödül töreni 12 Ekim’de
banner13
banner3

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan ilyasoğlu Oğuz Atay Öykü Ödülü ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan İlyasoğlu; ‘’ Edebiyatımızın ünlü yazarlarından Oğuz Atay’ı anmak ve onu daha çok gündeme taşımak ve değer vermek amacıyla İnebolu’da Kültür ve Sanat Derneği olarak bu yıl bir Oğuz Atay öykü ödülü düzenledik. Oğuz Atay öykü ödülümüzün sonuçlandı. Oğuz Atay’ın doğum tarihi olan 12 Ekim’de İnebolu Belediyesinde Sinema ve çok amaçlı salonunda Saat: 18:00’da Oğuz Atay Öykü Ödülü törenini gerçekleştireceğiz. Bu ödül törenine Oğuz Atay’ı sevenleri ve tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu ödül törenine ayrıca ödül alan iki yazarımız Tamer Hırca ve Usame Yördem ile 5 kişilik seçici kurulu İnebolu’da ödül törenimizde ağırlayacağız. Biz ödül törenine Oğuz Atay’ı seven herkesin bu törene katılmasını istiyoruz. Oğuz Atay öykü ödülü düzenlenmesindeki bir amacımızda Oğuz Atay’ı doğduğu kent olan İnebolu’da anmak ve yeni yazarlara fırsat yaratmak, yeni alanlar açmak ve böyle bir öykü ödülü ile yeni yazarlarımızın da ismini duyurmak, motive etmektir. Biz amaçları yerine getirmek isterken bir diğer amacımız daha bulunuyor. İnebolu’yu Oğuz Atay’ın adıyla anılmasını sağlamaktır. Nasıl ki bir Cide Rıfat Ilgaz delinince Rıfat Ilgaz akla geliyorsa, Can Yücel denilince akla Datça akla geliyorsa İnebolu’da da Oğuz Atay denilince de İnebolu’nun akla gelmesini istiyoruz. Ayrıca Turizm anlamında bir ziyaret için yeni bir gerekçe olmasını da istiyoruz. İnebolu’da Oğuz Atay’ın doğduğu evi ziyaret etmeye ve İnebolu’yu gezmeye Oğuz Atay severlerinde geleceğini umuyoruz. Ödül törenimiz çok görkemli ödül töreni olmasını istiyoruz.’’

ÖYKÜ ÖDÜLÜ’NÜ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Dernek Başkanı İlyaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’ Törenimize gelen misafirlerimizi İnebolu’da ağırlayacağız ve İnebolu’yu tanıtacağız. Bu yıl birincisi düzenlenen Oğuz Atay Öykü Ödülü’nün geleneksel olmasını da istiyoruz ve önümüzdeki yıllarda ikinci ve üçüncü olarak devam etmesini istiyoruz. Öykü Ödülünün düzenlenmesi sırasında bizlere destek olan Belediye Başkanımız Mustafa Huner Özay’a dernek üyelerimize, yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, öykü ödülü sonunda seçilmiş olan ödül alan iki öykü ve kitapta yer almasına jüri tarafından karar verilen 10 tane öykü toplamda 12 öyküden oluşan bir kitabımız İnebolu Kültür ve Sanat Derneğimiz adına basıldı. Bu kitapların basımını üstlenen Ankara İnebolulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Daşcı ve Vadi Grafiğe de destekleri için teşekkür ediyoruz. Kitapta emeği geçen diğer arkadaşlarımız Mustafa Yaşar Dilsiz’e ve Özlem Keskin’e de teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.                   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER