Müze çalışması 1 Haziran'da başlayacak

Müze çalışması 1 Haziran'da başlayacak
banner13
banner3

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Türk Ocağının İstiklal Yolu Müzesine dönüşüm çalışmalarının başlanmasına az kaldığını belirtti.  

Kaymakam Atasoy, twitter hesabından yaptığı açıklamada; ‘’ İnebolu Türk Ocağının; İnebolu Türk Ocağı İstiklal yolu müzesine dönüşüm tadilat çalışmalarına başlanmasına çok az kaldı. İstiklal madalyalı ilçemize yakışan bir müze olacak ve Müzemize gelen ziyaretçiler İnebolu’muza neden İstiklal madalyası verildiğini çok iyi gözlemleyecekler. İnebolu Türk Ocağı İstiklal Yolu Müzesine gelen misafirlerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Şapka İnkılabının ruhunu müzemizde hissedebilecek ve ayrıca ziyaretçilerimiz İstiklal madalyamızın orijinalini de görme imkânı bulacaklardır. Yiğit İnebolu’muza hayırlı olsun!. Tarihi İstiklal yolunun ilk çıkış noktasının İnebolu olduğunu herkes öğrenip, Kayık ve Kağnının destansı zaferini müzemizi gezen ziyaretçilerimiz hissedebilecek. İlçemizin tanıtımına katkısının büyük olacağına inancımın tam olduğunu belirtmek isterim.’’ dedi.

TÜRK OCAĞI BOŞALTILDI

İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un Türk Ocağının İstiklal yolu müzesine dönüşümünün kısa süre sonra başlayacağı hatırlatmasının arından İnebolu Türk Ocağı içerisinde bulunan bütün malzemeler komple boşaltıldı. İlçe Özel İdare Müdürlüğü tarafından yetkili firmaya Türk Ocağının anahtarının teslim edildiği ve 5 ay içerisinde çalışmalarının tamamlanacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2020, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER