İlyasoğlu “Dükkan Değil Belediye Yönetiliyor”

İlyasoğlu “Dükkan Değil Belediye Yönetiliyor”
banner13
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnebolu İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay’ı sert bir dille eleştirdi.

CHP İlçe Başkanı İlyasoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Beceriksizlik ve iş bilmezlik devam ediyor. Esnaf bir yaz mevsimini bekler birde bayramı, esnafın 9 günlük bayramını hiç ettiler. Tatile gelenleri İnebolu’ya geldiğine pişman ettiler. Deniz, otopark, su, sokak hayvanları sorununa şimdi de Cumhuriyet Caddesi. 2 Aylık yaz mevsimi ağır ağır bitiyor. Bu zararı bu esnaf unutur mu bilemem, ama Şu ortada 30 yıl aradan sonra artık İnebolu’ya CHP belediyeciliği şart oldu. Cide CHP’ye geçti 2 aydır günlük en az 200 bin kişiyi ağırlıyor.

Karadeniz’in en bilinenlerinden Amasra CHP de, Sinop CHP de, Takibimde olan CHP li Karadeniz Ereğli, Çaycuma, Fındıklı, Gülyalı belediyeleri ilçelerini uçurmuşlar, CHP de ki Daday ilçesine ata binmeye gitmeyen kalmadı. İnebolu’nun CHP Belediyeciliğine ihtiyacı var.” dedi.

“ERİME VE GERİLEME DEVAM EDİYOR”

İnebolu’da Uluslararası Şerife Bacı İstiklal Koşusu parasızlıktan ertelendi. İnebolu’da denize giremeyen belediye başkanı ise tatil için başka bölgeleri seçerken, Boyran altında limanda denize girenlerin birçoğu soluğu hastanede alıyor. Belediyeye sorduğumuz ilçe su tahlil sonuçlarına aylardır cevap vermediler.

İlçemizde ki birçok vatandaş boş zamanını Abana, Bozkurt, Cide yada Dada’ya giderek geçiriyor.

İnebolu, Kastamonu’nun 3. ilçesiydi, şimdi 4. ilçesi oldu. Turizm anlamında birçok ilçeden daha fazla değerimiz olmasına rağmen İnebolu onların gerisinde kaldı. Erime ve gerileme devam ediyor.

Mustafa Özay Belediyeciliği esnafı ve vatandaşları çileden çıkaran bir uygulamaya dönüştü.

Cumhuriyet Caddesinde parke değiştirme işi çileye döndü, herkes şikayetçi. Zamanlama, hava durumu ve organizasyon konusunda tam bir fiyasko yaşıyor ve çile devam ediyor.

“BELEDİYE BAŞKANI YİNE TATİLDE”

Cumhuriyet Caddesinde tam da belediye; pardon gemi karaya oturdu.

Büyükler demiş ya gün var ayı besler, ay var yılı besler,

Cumhuriyet Caddesi esnafının günü de kalmadı ayıda kalmadı. Aylardır dükkanlar toz çamur su içinde batıyorken, Beceriksizlik ve iş bilmezliğin faturasını esnaf çekiyorken,  Birkaç emeklinin kıdem tazminatları aylardır ödemeyip, alacakları değer kaybederken, 180 kişinin çalıştığı kurumun başkanı Mustafa Özay yine izinde.

27 Haziran 2022 de meteorolojinin kırmızı kodlu aşırı sağnak yağış uyarını İnebolu Belediyesi İnternet sitesi 1 hafta önceden duyururken de tatildeydi.

AFAD, UMKE selden önce İnebolu’ya damlayıp,  İlin Valisi sabah 08.00 de Kastamonu’da değil de İnebolu’da köprü başında işin başındayken, Ne hikmetse gözler, “Dükkan değil belediyeyi yönettiğini” açıklayan tatilde ki Mustafa Özay’ı aradı.

5 şeker 2 kalemi göstererek inadına yaptırdığı hatalı otogar köprüsü 05. Haziran 2023 günü taşmak üzere iken, esnafa dükkanlarını kapatma, zemin katlarda durmama, kamu kurumlarına ve okullara tatil uyarıları yapılıyorken gözler yine tatilde olan Mustafa Özay’ı aradı.   

Şimdi de meteorolojinin tüm uyarılarına rağmen ve yapılan yanlıştan dolayı her tarafı su basmış, dükkan sahipleri Cumhuriyet Caddesinde gemi yüzdürüyor, çarşı trafiği hallaç pamuğuna dönmüş, Belediye başkanı yine tatilde.

Cumhuriyet Caddesi esnafının çamurdan kurtulması ne zaman bitecek bilinmezken, aynı sorunu şimdide Atatürk Anıtı çevresindeki esnafa da yaşattılar. Eşme ve kazma işlemini oralarda da yaptılar. Diğer sokaklar sıranın kendisine gelmesini bekliyor

Üstelik Kargaz’ın yapacağı eşme kazma işlemini belediye çalışanları yaptı.

Şimdi soruyoruz Belediye Başkanına,

1- Parke değiştirme işini niçin yaz mevsimi başlangıcına ve 9 günlük bayram tatile denk getirdiniz?

2- Parke değiştirme işine başlamadan önce meteorolojiden bilgi almadınız mı?

3- 2 defa eşilip kapatılan cadde ve sokaklarda Telekom çalışma yapacak mı?

4- Kargaz şebekesinden esnaflara doğalgaz bağlanırken tekrar mı kazı yapılacak?

5- Bu çalışmayı yapmak için Mart Nisan ve Mayıs ayları çuvala mı girdi?

6- Kargaz’ın yapacağı kazma işlemini niçin belediye yaptı?

7- 11 Hazirandan bu yana yaşattığınız bu çile ne zaman bitecek?” (Basın Bülteni)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER