“En büyük ihtiyacımız Kültür Merkezi”

İnebolu Kültür ve Sanat Derneğinin 4’üncü Genel Kurulunda Başkan Hasan İlyasoğlu güven tazeledi.

“En büyük ihtiyacımız Kültür Merkezi”
banner13
banner3

İnebolu Kültür ve Sanat Derneğinin 4’üncü Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Dernek binasında yapılan genel kurul, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığının oluşturulması ile devam etti.  Genel Kurul’un divan başkanlığına Ahmet Çeçen Seçildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçime geçildi.  İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu dördüncü kez güven tazeledi.

Başkan Hasan İlyasoğlu yaptığı konuşmada; ‘’ Derneğimiz Atatürkçü, çağdaş, cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda çalışan aktif tek dernek sayılır. İlçemizi kültürü, sanatı, tarihi ve doğası ile anılır hale getirmek istiyoruz. Şuan pandemi nedeniyle sahneleyemediğimiz bir tiyatro oyunu çalışmamız devam ediyor. Geçen yıl birincisini yaptığımız Oğuz Atay Öykü Ödüllerinin bu yıl ikincisini gerçekleştirdik.  Türkiye geneli 700 kadar yazarımızın katıldığı bu yarışma sonunda iki adet anı kitap bastırdık. Türkiye’nin her tarafında Oğuz Atay İnebolu ile anılmaya başladı. Kitap basımında destek olan Ankara İnebolu Yardımlaşma Derneği Başkanı Kerim Daşçı’ya, destekleyen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Milli Eğitim Müdürümüze, eğitimci yazar Özlem Keskin’e ve tüm destekçilerimize teşekkür ederiz. Atatürk ve Cumhuriyet Bayrağını yükseltmek için Cumhuriyet Balolarını geleneksel hale getirdik.  Yemyeşil doğamıza sahip çıkmak için İnebolu Çevre Platformunu kurduk. Ormanlarımızı yok edecek, sularımız kirletecek ve kesilmesine neden olacak, tozu ile arıcılığımızı ve meyveciliğimizi, saplımızı etkileyecek mermer ocağı girişimine karşı mücadele ettik ve başarılı olduk. Birliğimizi, dayanışmamızı pekiştirmek amacıyla geniş katılımlı iftar düzenledik. Milli Mücadeleye katılmak üzere İnebolu’ya gelen ve 25 kalan Nazım Hikmet için her yıl 15 Ocakta anma etkinliği yapıyoruz. İstiyoruz ki İnebolu tarihi, denizi, doğası ile anıldığı kadar yazarlar ve şairler ile de anılsın. Birlikte çalıştığımız yönetim kurulu arkadaşlarıma, üyelerimize, etkinliklerimize katılan dostlarımıza destekçilerimize teşekkür ediyoruz. En büyük ihtiyacımız Kültür Merkezidir.” Dedi.

Yönetim Kurulu faaliyet raporu hakkında konuşma yapan Başkan İlyasoğlu; “ 2022 faaliyetlerimiz, şuan bir tiyatro oyunu çalışmaları devam ediyor. . Oğuz Atay Öykü Ödülü düzenledik. Diyarbakır’dan yazar Fayık Acun ödül aldı. 11 öyküden oluşan bir anı kitap bastırdık. Ankara İnebolu Yardımlaşma Derneği Başkanı Kerim Daşçı’ya, Özlem Keskin’e, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, seçici kurulumuza, katılan yazarlarımıza teşekkür ederim.  Atatürk ve Cumhuriyet bayrağını yükseltmek için yoğun katılımlı Cumhuriyet Balosu düzenledik. İnebolu Çevre Platformu oluşturarak doğamıza ve çevremize sahip çıktık. Anneler günü etkinliği yaptık. Öğretmen evinde iftar düzenledik. 15 Ocakta Nazım ve İnebolu etkinliğinde Nazım Hikmet panelle anıldı. 2021 yılında 1. Oğuz Atay Öykü ödülünü ilk olarak düzenledik. Çalışmalarımıza katılan, maddi manevi destek olan herkese, her kuruma teşekkür ederiz. Bu etkinlilerimizi yaptıktan sonra bankada 3.103 TL. Paramız vardır. Yeniden seçilen yönetim kuruluna başarılar dilerim.” Dedi.  

Yeni yönetim kurulu oy birliği ile şu şekilde oluştu:  Hasan İlyasoğlu, Gürol Ercebe, Berrin Acar, Nurgül Yanık, Hüseyin Baysal, Hüseyin Ersoy ve Ahmet Çeçen. Yönetim Kurulu Yedeklerinde ise, Aydın Danaoğlu, Muhammed Kömeçoğlu, Barış İlyasoğlu, Kadir Batuhan Gül, Kadir Sinan Yıldırım, Hasan Gündüz, Muammer Çelik yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2023, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER