Belgeselimize altıncı ödül

Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular belgeseli 6’ıncı ödülü aldı.

Belgeselimize altıncı ödül
banner13
banner3

"Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular” Belgeseli 4. Uluslararası Rotary 2420. Bölge Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması birinci seçilerek 6’ıncı ödülünü aldı.

Cumhuriyetimizin 100 yıllık sürecine sanat yoluyla bilinç ve farkındalık katmak amacıyla, “Cumhuriyet, Nutuk, Atatürk” konulu Uluslararası Rotary 2420. Bölge "4. Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışması" düzenlendi. 

Finale kalan filmleri, Ana jüri başkanı Sanatçı Tamer Levent, Diğer ana jüri üyeleri yapımcı, Akademisyen Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Elektronik ve iletişim Mühendisi Murat Sevinç, ABT Ajans Genel Müdürü Ziya Uçkan, Oyun yazarı, Yönetmen ve oyuncu Aytekin Özen, Sanat yönetmeni, öğretim görevlisi ve oyuncu Çetin Etili, Cumhuriyet Gazetesi Kültür ve Sanat Yazarı Öznur Oğraş Çolak, oyun Yazarı, yönetmen yazar ve oyuncu Aynur Seren ve tiyatro, Drama eğitmeni ve oyuncu, sesli Kütüphane ve dublaj seslendirmeni Sevgi Gemici değerlendirdi.

Ödül töreni ve Galası 4 Mayıs 2023 tarihinde Hilton Otelinde yapıldı.  Yarışmaya katılan ve finale kalan 11 film arasından derece alan ilk 3 film ana jüri tarafından belirlendi. Yönetmenliğini Yılmaz Kıvanç’ın yaptığı 1. "Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular” Belgeseli, 2.Aydınlığa Filminin Yönetmenleri: Asuman Gürel Yüksel ve Emrullah Özcan, 3.Atatürk-Bir Ulusun Kurtarıcısı Filmi, Yönetmen: Mehmet Şenocak seçilerek ödüllerini aldı.  "Heyamola İnebolu-Çılgın İnebolulular” Belgeseli büyük beğeni topladı.

HEYAMOLA İNEBOLU-ÇILGIN İNEBOLULULAR BELGESELİ KALICI BİR ESERE DÖNÜŞTÜ

Yönetmen Yılmaz Kıvanç gazetemize yaptığı açıklamada; ‘’ Ulusal Kurtuluş Savaşımızdan sonra, Türkiye Cumhuriyeti hangi zor şartlar altında kurulmuştur ve sonraki dönemlerde hangi süreçler yaşanmıştır? Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken, bütün bunları doğru değerlendirebilmek; yakın tarihimizi yapanlara sadık kalarak incelemek ve Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesini anlamaktan geçmektedir. Cumhuriyetin 100. Yılında 100. Yıla ithafken yapılan bir yarışma da birinci olmak bizim için ayrı bir gurur. İzleyicilerin belgeselimizle kurduğu bütünlük, ilgi ve alaka çok yüksekti. Herkes çok duygulandı. Büyük emekler vererek İnebolu halkı ile birlikte yaptığımız filmimiz kalıcı bir esere dönüştü. Emeği geçen herkesi kutluyorum. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zehra Birsen Eser
Zehra Birsen Eser - 12 ay Önce

Bir İnebolulu olarak gurur duydum Başarılarınızın devamını diliyorum

SIRADAKİ HABER