Arif Baş Öykü Yarışması’nda Özlem Keskin’e ödül

Arif Baş Öykü Yarışması’nda Özlem Keskin’e ödül
banner13
banner3

2023 Arif Baş Öykü Yarışması sonuçları açıklandı. Seçili kurulun değerlendirmesi sonucu 2023 Arif Baş Öykü Yarışmasında İnebolulu hemşehrimiz eğitimci yazar Özlem Keskin’in “Kızamık Şekeri” adlı eseri birinci seçildi.

Köy enstitülü ilk öğretmenlerden olan Arif Baş’ın anısını yaşatmak üzere 2017 yılından itibaren ulusal düzeyde edebiyat ödüllerinin verildiği ve geleneksel hale gelen Arif Baş Öykü Yarışması bu yıl da sonuçlandı.

Yarışma ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yarışmaya katılan kitap ve dosyalara bakıldığında, kadın-erkek yazarlarımızın katılımda olduğu gibi başarıda da birbirlerini çok yakın düzeylerde yol aldıklarını mutlulukla söyleyebiliriz.

Ülkemizde gün gün artan okur kıtlığına karşın yazar sayısındaki patlama, gençlerimizin ve kadınlarımızın yazına da ağırlığını koyması ve çıtayı yükseltmeleri mutluluk verici.

Yazarlarımız o denli başarılılar ki birinciliği alan arkadaşımızın, deyim yerindeyse burun farkıyla aldığını söylemekten kıvanç duyuyoruz. Dil özeni, içtenlik, kurgu, yaşanmışlıkları başarıyla öyküleme, okuru aldatmaya yönelik ataklara yüz vermemenin yazarlarımızın ortak özelliği olduğunu söyleyebiliriz. Bu yılın “Arif Baş Ödülü”, Kızamık Şekeri adlı öykü kitabıyla seçici kuruldan en yüksek puanı alan Özlem Keskin’e verilmiştir. Tüm katılımcı yazarlarımıza, teşekkür ediyoruz. Yeni yarışmalarda buluşmak üzere, sevgilerimizle ve başarı dileklerimizle.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER