2. Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları başladı

2. Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları başladı
banner13
banner3

Türk edebiyatının unutulmayan isimlerinden İnebolu doğumlu yazar Oğuz Atay adına geçtiğimiz yıl birincisi düzenlenen ve yoğun ilgi görerek ülke çapında 662 başvurunun yapıldığı Oğuz Atay Öykü Ödülü’nün ikincisi düzenlendi.

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Oğuz Atay Öykü Ödülü başvuruları 20 Şubat’tan itibaren başladı. Yarışmaya son katılım tarihi 30 Nisan 2022 olarak belirlendi.

İnebolu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Hasan İlyasoğlu yaptığı açıklamada; ‘’Başvurunu son tarihi 30 Nisan 2022. Yarışma herkese açık olup konusu ise serbest. Yarışmaya eserler  inebolukulturvesanatdernegi@gmail.com adresine gönderilecektir. Ödül seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: Altay Ö. Erdoğan, Ayşe Sarısayın, Ercan y Yılmaz, Hasan Özkılıç, Hülya Soyşekerci, Hürriyet Yaşar, Hüseyin Peker. Sonuçlar 1 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak olup Windows 10 lisans satin al Ödül töreni Oğuz Atayın doğum tarihi olan 12 Ekim anısına 15 Ekimde İnebolu’da gerçekleşecektir. Öykü ödülünün amacı ise 12 Ekim 1934 İnebolu doğumlu olan, Türk Edebiyatının usta kalemi ve yazdığı birbirinden değerli eserlerle edebiyatımızda yeri doldurulamaz bir yazar olan Oğuz Atayı doğduğu şehirde öykücü kimliğiyle anmak ve yaşatmak, Oğuz Atayın öykücü kimliğine dikkat çekmek, Edebiyatımıza yeni eserler kazandırılmasına aracı olmak, Yazmayı uğraş edinmiş kişilere edebi paylaşım ortamı sağlamak olarak açıklandı. 2021 1’inci Oğuz Atay Öykü Ödülüne 622 yazar eserleriyle başvurmuş  iki yazar ödül almıştı. Ayrıca bir anı kitap yayınlanmış ve 10 yazarın daha eserleri bu anı kitapta yer almıştı. Tüm öykücüler  yarışmaya davetlidir. Ayrıntılı bilgiler derneğimizi facebook ve ınstagram sayfalarında bulunmaktadır.” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER