Yılmaz’dan çağrı: “Abone olarak ve reklam vererek yerel basının yaşam savaşına katkı sağlayabilirsiniz…”

Yılmaz’dan çağrı: “Abone olarak ve reklam vererek yerel basının yaşam savaşına katkı sağlayabilirsiniz…”
banner13
banner3

KASTAMONU Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, Kastamonululara yerel basını desteklemeleri çağrısında bulundu.

KGC Başkanı Yılmaz, yaptığı açıklamada her ev ve her iş yerinin günlük bir yerel gazete almasını arzu ettiklerini ifade ederek: “Gazetelerimize abone olun, gazeteniz eviniz veya işyerinize gelsin. Radyolarımızı, internet haber sitelerimizi ve internet televizyon kanallarımızı reklamlarınız ile destekleyin. Kastamonu genelinde yaşanan siyaset, ekonomi, sanat, kültür, spor ve günlük gelişmelerden haberdar olun. En önemlisi de yerel basının yaşam savaşına bu şekilde katkı sağlayın. Malumunuz olmak üzere son zamanlarda piyasada yaşanan çalkantılı süreç yerel basınımızı da ciddi şekilde etkilemiştir. Birçok gazetemiz kapanma noktasına gelmiştir. Gelir ve giderler arasındaki makas gittikçe büyümüştür. Reklam ve abone dışında geliri olmayan yerel basın, günlük gelişmeleri size aktarma çabası gösterirken, aynı zamanda yayın hayatına devam edebilme adına da kara kara düşünüyor. Unutulmasın ki; yerel basınsız bir ilin, gelişmesi, sıkıntılarından kurtulması, hedeflediği projelere kavuşması pek mümkün değildir” dedi.

Gazete sahipleri ve muhabirlerinin verdiği emeğin asla küçümsenmemesi gerektiğini ifade eden Yılmaz: “Her haber, yorum ve fotoğraf için dökülen alın teri var, yaşanan bir mücadele var. Öyle haberler var ki, yerel basın olarak canımızı ortaya koyarak, çeşitli tehlikelere maruz kalarak sizleri o haberlerle buluşturuyoruz. Yağmur, çamur, gece gündüz demeden bu kente bir şeyler vermenin mücadelesi içindeyiz. Her hane ve işyeri bir gazeteye günlük abone olabilir. Sözün özü; yerel gazetelerimizin desteğe ihtiyacı var. Sizler de yerel gazetelere el uzatın, destek olun; kamuoyuna bir kapınız, pencereniz, sesiniz olsun. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin bu konudaki çağrısını bir daha hatırlatmak istiyorum. Toplumun medya okuryazarlığının yükseltilmesi, sorunların daha güçlü bir sesle dile getirilerek çözümlerinin hızlandırılması ve halk ile yerel basın arasındaki bağın güçlendirilmesi için başlattığımız kampanyamız sürüyor. Kampanya kapsamında ev ve iş yerleri için yerel gazetelere abonelik yapacak vatandaşlarımız, her gün adreslerine ulaştırılan gazeteler sayesinde Kastamonu gündemini takip edecek, yerel gazetelerle aralarında güçlü bir bağ kurmuş olacak, kentteki sorunların çözümü de daha hızlı ve etkin sağlanmış olacak. İlimizdeki dinamiklerin, bu çağrıya yanıtsız kalmayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER