Valilik'ten açıklama

Valilik'ten açıklama
banner13
banner3

Bölgemizde Pazar günü yaşanan fırtına ve deniz taşması felaketinin ardından Kastamonu Valiliği yapılan çalışmalar ile ilgili basın açıklamasında bulunarak “Devletimiz tüm imkanları ile bölgede oluşan olumsuzlukları gidermek ve hayatı olağan akışına döndürmek için çalışmalarını sürdürmektedir” denildi

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25.11.2023 Cumartesi ve 26.11.2023 Pazar günü için İlimizin de dahil olduğu Ülkemizin büyük bir bölümünü  kapsayacak şekilde Turuncu kod uyarısı yapılmış olup, bu uyarı üzerine Valimiz Sayın Meftun DALLI tarafından Türkiye Afet Müdahale Planında (TAMP) yer alan ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları gerekli tedbirleri almak üzere talimatlandırılmış ve herhangi bir olumsuz olaya karşı müdahale için teyakkuz haline geçirilmiştir.

 Belirtilen tarihlerde, özellikle 26 Kasım Pazar gününü 27 Kasım Pazartesi gününe bağlayan gece boyunca sahil ilçelerimizde kuvvetli rüzgâr, fırtına ve yer yer kuvvetli yağışlar ile denizde oluşan şiddetli dalgalanmalar nedeniyle İnebolu, Abana, Cide ve Çatalzeytin ilçelerimiz olumsuz hava koşullarından etkilenmiştir.

Valimiz Sayın Meftun DALLI tarafından meydana gelen olaylara müdahale edilebilmesi için AFAD, İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşları sahil ilçelerimize yönlendirilmiştir.    

27 Kasım Pazartesi günü Valimiz Sayın Meftun DALLI olumsuz hava koşullarının etkili olduğu İnebolu, Abana ve Çatalzeytin ilçelerimizde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi almıştır.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle, İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Cide ilçelerimizde bazı evlerin bodrum katlarını ve işyerlerini su basmıştır. Şiddetli dalgalar nedeniyle sahillerimizde ve limanlarımızda bazı hasarlar meydana gelmiştir.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Cide-Bartın karayolunun Gebeş mevkiinde (17.5 Km’sinde) 19.11.2023 tarihinde meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle üç noktada çökmeler oluşmuş ve ilgili kurumlarca 1 Ekskavatör, 2 Yükleyici, 8 Kamyon, 3 Greyder ve 2 Pikap gerekli çalışma başlatılmıştı. Aynı bölgede 27 Kasım gecesi olumsuz hava koşulları nedeniyle yeniden göçükler meydana gelmiş olup bu alanla ilgili daha geniş çaplı bir çalışma yürütülmeye başlanılmıştır. Yapılan müdahaleler ile ulaşım tek şeritten sağlanmaya devam etmektedir. Ayrıca Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Bolu 13. Bölge Müdürlüğü tarafından da bu alanla ilgili dalgakıran etüt proje çalışması başlatılmıştır.

İnebolu ilçemizde ise Kamerun bandıralı “VAMOS” isimli gemi Filli Köşk mevkiinde karaya oturmuş olup, gemi personeli AFAD, Sahil Güvenlik ve Belediye ekiplerinin ortak çalışması sonucu kurtarılarak öğretmenevine yerleştirilmiştir. Gemi personelinde herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Geminin durumu teknik ekiplerce ileriki günlerde değerlendirilecektir.

Olumsuz hava şartlarından etkilenen ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları ivedilikle başlatılmış olup, tespit çalışmalarının tamamlanmasına müteakip vatandaşlarımızın zararları ilgili mevzuat çerçevesinde karşılanacaktır.

Diğer yandan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlimizde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır.

Devletimiz tüm imkanları ile bölgede oluşan olumsuzlukları gidermek ve hayatı olağan akışına döndürmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca tüm yetkililer vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır.

Valiliğimiz tarafından olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelen olaylar ve alınan tedbirler kamuoyunun bilgisine sunulmakta olup, bundan sonra da kamuoyunun bilgilendirilmesine devam edilecektir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER