Sahil ilçelerinde beton yol projelerine 'yüksek fiyat' engeli

Sahil ilçelerinde beton yol projelerine 'yüksek fiyat' engeli
banner13
banner3
  •  
  • Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan, İKK toplantısında yaptığı açıklamada, 1. ve 2. Kat asfalt çalışmalarında yağışlı hava nedeniyle çok yavaş ilerlediklerini, Bitüm fiyatlarının sürekli yükselmesi nedeniyle de BSK’lı yol projelerinde ek kaynağa ihtiyaçları olacağını belirtti.
  • Beton yol projelerinde özellikle sahil bölgelerindeki beton santrallerinin yüksek fiyat söylediklerini aktaran Karahasan, bu nedenle projelerde BSK’ya dönüş yapmaya başladıklarını aktardı. Vali Karadeniz ise “Beton santralleri bu fiyatları sürdürürse beton yol uygulamasından tamamen vazgeçeriz” dedi.

Mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışlar Özel İdare ekiplerinin yol yapım çalışmalarını da olumsuz etkiliyor. Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Karahasan, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018 yılı 1. ve 2. Kat asfalt yapım işlerinde sık sık yağan yağmur nedeniyle mesafe kat edemediklerini aktardı.

Temmuz ayında olmalarına rağmen neredeyse her gün yağış olduğunu söyleyen Zafer Karahasan, “Bu durum bizi hedeflerimize ulaşmamızı engelliyor. 1.Kat asfaltta bu yıl 61 kilometre hedefimiz var, şu ana kadar 9,8 kilometre yol yaptık. Yani yüzde 16 gerçekleşme var. 2.Kat asfaltta da 185 kilometre hedefimiz var, şu ana kadar 8,7 kilometre mesafe yol yaptık. Burada da yüzde 4,7’lik bir gerçekleşme var. BSK’da ise yağmur bizi çok fazla etkilemiyor, ancak bitüm noktasında sıkıntı var. Bitüm fiyatları çok yüksek. Bunun için ek ödeneğe ihtiyacımız olacaktır. Bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Özellikle sahil ilçelerde beton fiyatlarının birim fiyatlarının çok üzerinde olmasından dolayı bazı beton yol projelerinden vazgeçmek zorunda kalarak BSK’ya dönüş yaptıklarını ifade eden Zafer Karahasan, “Beton yol yapmak istediğimiz projelere maliyetinin çok üzerinde teklif geliyor. Bu yüzden bazı projelerde değişikliğe gitmek durumunda kaldık” dedi.

Vali Yaşar Karadeniz ise ilçe belediye başkanlarına seslenerek, bölgelerindeki beton santrali yetkilileriyle konuyu görüşmelerini, bu şekilde yüksek fiyatlar olduğu sürece beton yol projelerinden vazgeçeceklerini söyledi. Vali Karadeniz, “Eğer fiyatları uygun noktalara çekerlerse biz ilerleyen dönemlerde yollarımızda beton yol uygulaması yapmak istiyoruz. Ancak bu şekilde devam ederlerse beton yol uygulamasından bir daha geri dönmemek üzere vazgeçeceğiz” ifadesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER