Orman Bölge Müdürlüğünden mantar uyarısı

Orman Bölge Müdürlüğünden mantar uyarısı
banner13
banner3

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, mantar mevsiminin gelmesi üzerine sosyal medyadan vatandaşı bilgilendiren mesajlar attı.

Orman Bölge Müdürlüğü,’’ Mantarın azalmaması ve çoğalması İçin ; Kanlıca mantarı köküyle sökülmemelidir. Bıçakla kökün üstünden kesilmelidir. Poşet veya torba ile değil, altı delikli sepetle toplanmalıdır. Sepetin konduğu ve sürüklendiği yerlerde yeni mantar oluşumunu başlatmış oluruz.’’  ifadelerine yer  verildi.

Ayrıca kanlıca mantarı ile ilgili olarak şu bilgilendirmeler  paylaşıldı; ‘’ Kanlıca mantarı, Russulaceae familyasından, yenilebilen bir mantar türüdür. Latince adı Lactarius Salmonicolor, Lactarius Deliciosus ve Lactarius Deterrimus olan üç türü bulunur ve ülkemizde bu üç tür ortak isimle kanlıca mantarı olarak bilinir. Kanlıca mantarı en beğenilen mantarlardan biridir. Sote, ızgara, kızartma, közleme ve hatta ekmek olarak yenebilir.

Kanlıca mantarı, halk arasında çıntar, çam meltisi, melki mantarı, kızıliçi mantarı veya tillice mantarı diye de bilinir. Kanlıca mantarı mantar çeşitleri arasında Türkiye’de en çok bilinen yaban mantarı türüdür.’’

YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim demirtaş
İbrahim demirtaş - 4 yıl Önce

Kanlıca tohumu nerden bulurum

SIRADAKİ HABER