Milletvekili Ekmekci, balıkçıların talep ve sorunlarını TBMM’ye taşıdı

Milletvekili Ekmekci, balıkçıların talep ve sorunlarını TBMM’ye taşıdı
banner13
banner3

Kastamonu’nun en büyük potansiyellerinden birisi olarak görülen deniz ekonomisi için düğmeye basan ve buna ilişkin ilk toplantısını İnebolu’da gerçekleştiren Milletvekili Serap Ekmekci, dosyasını TBMM’ye taşıdı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyeliğine seçilen Milletvekili Ekmekci: “Deniz ve iç sular ekonomisini doğayı koruyarak ileri götürmenin amacındayız” dedi.

Kastamonu’da balıkçılık sektörünün talep ve sorunları dosya haline geldi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci, Kastamonu’da yıllardır konuşulan ancak üzerinde bir arpa boyu yol alınamayan deniz ekonomisini yakın takibe aldı. Geçtiğimiz günlerde İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci’nin katılımıyla su ürünleri kooperatiflerinin ve balıkçıların yaşadığı sorunlar ile çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı düzenlenmişti.

Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, İl Genel Meclisi Üyeleri Yetkin Köseoğlu ve Erkan Kürekçi ile sivil toplum kuruluş başkanları ve su ürünleri kooperatif başkanlarının da katıldığı toplantıda oluşan talep ve istekler dosya haline getirildi ve TBMM’ye taşındı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci: “İnebolu’muzda kamu, sivil temsilcilerle ve ekmeğini sudan çıkaran vatandaşlarımızla bir araya geldiğimiz balıkçılık ve su ürünlerine yönelik çalışma toplantımızın İnebolu’muza, sektör paydaşlarına, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletvekilliği adaylık sürecimde ifade etmiştim; projelerimizi, hedeflerimizi, yol haritamızı kamu, meslek odaları, sivil toplum örgütleri ile birlikte istişare ve ortak akıl ile hazırlayacağımızı ve süreci beraber götüreceğimizi. Ardımızda bıraktığımız zaman diliminde tam da bu istikamette yürüdüğümüze herkes şahit. Önceliğimiz daim vatandaşımızın sesine ve taleplerine kulak vermek oldu. İnebolu ve sahil ilçelerimize gerek kadın kolları başkanlığım gerek adaylık süreci gerekse milletvekilliğim döneminde defalarca geldim ve bölgenin sorunlarının, taleplerinin ve çözüm yollarının fotoğrafını çekmeye çalıştım. Deniz ekonomisi İnebolu için ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme alanlarında büyük şans içeren potansiyele sahip. Bugüne kadar var olanın, verilen emeğin, yürünen yolun üzerine emek koymanın gayretindeyiz. TBMM bünyesinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu’na üye olma sebebim de budur. Sahil ilçelerimizde deniz ve iç sular ekonomisini doğayı koruyarak ileri götürmenin, vatandaşlarımıza daha çok istihdam kapısı açabilmenin, bu sayede sosyal gelişmede taş üstüne taş koyabilmenin amacındayız” şeklinde konuşmuştu.

KOMİSYON 3’ÜNCÜ KEZ TOPLANDI

Öte yandan Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu üçüncü toplantısını yaptı.  Toplantıya Balıkçılık ve Su Ürünleri Meclis Araştırma Komisyonu Üyesi Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci’de katıldı. Ekmekci: ‘’ Sektörün tüm sorunlarını masaya yatırmaya ve ortak akıl ile çözüm yolları bulmaya gayret ediyoruz. Kastamonu’da istişare ile oluşturduğumuz dosyamız hazır. Birlikte başaracağız. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER