Kısırlaştırma aracı hizmete başlıyor

Kastamonu ili ve ilçelerinde bulunan sokak hayvanları kısırlaştırılacak. Kısırlaştırma çalışmalarının ilk önce İnebolu’dan başlanacak.

Kısırlaştırma aracı hizmete başlıyor
banner13
banner3

Vali Avni Çakır başkanlığında Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Birlik Meclisi Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilçe belediye başkanları, KASMİB Müdürü Adnan Tot ve birlik üyeleri katıldı.

Birlik’in projelerinden olan sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması projesinin de başlayacağını duyuran Vali Çakır, şunları söyledi: “Bölgemizin, ilçelerimizin en öncelikli problemi. Özellikle sahil ilçelerimizde bu sıkıntının çok daha üstün bir şekilde görüyorum. Pandemi şartlarından dolayı bu süreç uzadı. Gereken araç piyasada bulunamadı. Fiyatlar çok ciddi manada arttı. Artı bunlar için kasa imalatları da biraz uzun sürdü. Bu hizmetimizi de İnebolu’dan bu ay seri bir şekilde başlatmış olacağız.”

KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA İLK İNEBOLU’DAN BAŞLANACAK

KASMİB Müdürü Adnan Tot gazetemize yaptığı açıklamada  ; ‘’ Kastamonu Mahalli İdareler Birliğinin birisi olan sokak hayvanlarını kısırlaştırma aracı hizmete başlayacak. Kısırlaştırma aracımız çalışmalarına ilk önce İnebolu’dan başlanacak. ‘’dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER