“Kimse rehavete kapılmamalı”

Kastamonu Valisi Avni Çakır “Rakamları bu seviyede tutmak çok önemli”

“Kimse rehavete kapılmamalı”
banner13
banner3

100 bindeki vaka sayısında en yüksek düşüş gösteren üçüncü il oluşumuza değinen Vali Avni Çakır, “Kastamonu, dış göç oranının en yüksek olduğu illerden birisi. Dış göçün de geri gelme zamanı geldi. Önümüzdeki hafta sınavların bitmesiyle birlikte gurbetten geriye ciddi bir dönüş olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle kimse rehavete kapılmamalı. Bu rakamları alt seviyede tutmak çok önemli” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son 100 bindeki vaka sayılarında Kastamonu’nun 57,12’ye kadar gerilemesinin üzerine bir açıklamada bulunan Vali Avni Çakır, “Kastamonu 4 bin civarında yerleşim yerine sahip. Yani sadece kolluk kuvvetle kontrol edilebilecek bir il değil. Muhtarlarımız, azalarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz yani vatandaşlarımızın büyük katkısı ile bu salgını kontrol altına aldık. Bu katkı olmasaydı başarılı olamazdık” dedi.
Önlerinde önemli bir tablonun bulunduğuna da dikkat çeken Vali Çakır, “En büyük sorunlarımızdan birisi de ilimizin dış göç oranının en yüksek illerden birisi olması. Dış göçün de geri gelme zamanı geldi. Önümüzdeki hafta sınavların bitmesiyle birlikte gurbetten geriye ciddi bir dönüş olacağını tahmin ediyoruz. Bu nedenle kimse rehavete kapılmamalı. Bu rakamları alt seviyede tutmak çok önemli” diye konuştu.
Aşılamanın da etkisiyle eskisi gibi zor dönemlerin olmayacağını tahmin ettiklerini de söyleyen Vali Çakır, “Geçmiş pik dönemlerinde de gördük. Vatandaşımız maalesef beklenenden, olması gerekenden daha fazla normalleşebiliyor. Aşılamanın da etkisiyle eskisi gibi olmayacağını umut ediyoruz. Sahada olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Özellikle sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kastamonu belki de Türkiye’de en fazla testin yapıldığı iller arasında. Ne kadar çok test yaparsanız vaka sayınız belki o derece yüksek oluyor, ancak daha çok vakayı da yakaladığımız için kontrol altına almak kolaylaşıyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER