KGC “Basın İlan Kurumu temsilciliği kapatılmamalı”

KGC “Basın İlan Kurumu temsilciliği kapatılmamalı”
banner13
banner3

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Başkan Erkan Yılmaz, Basın İlan Kurumu (BİK)’nun aralarında Kastamonu’nun da yer aldığı 4 kentte temsilciliklerini kapatma kararı aldığını ifade ederek: “Köklü bir basın tarihi olan Kastamonu’da, BİK temsilciliğinin kapatılması kararını asla kabul etmiyor ve kararın yeniden gözden geçirilmesini Kastamonu basını adına talep ediyoruz” dedi.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü, aralarında Kastamonu’nun da bulunduğu 4 kentte 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle temsilciliklerini kapatma kararı aldı. 

Karar, Kastamonu basını tarafından da üzüntüyle karşılandı.

Basın İlan Kurumu tarafından Kastamonu’da 2013 yılında Şube kurulduğunu hatırlatan Başkan Erkan Yılmaz: “Bir süre sonra Şube kapatıldı ve Kastamonu ilimiz Ankara Bölge’ye bağlandı. Ancak taleplerimiz ve kurum kararı sonrasında Kastamonu’ya bu kez temsilcilik kuruldu. Bu aşamada Kastamonu Valimiz Sayın Avni Çakır tarafından kurum temsilciliğine oda tahsis edildi ve kurumun giderlerinin tamamen ortadan kaldırılması sağlandı. Bu vesileyle Valimiz Sayın Avni Çakır’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gazetelerimiz açısından büyük önem taşıyan kurum temsilciliği, Kastamonu il genelindeki çalışmalarını gayet güzel sürdürürken, 1 Ocak 2023 itibariyle temsilciliğin kapatılacağına yönelik kararın alınmasını bir türlü anlayabilmiş değiliz. Açıkçası şu sorunun cevabını arıyoruz; bu kararın alınmasındaki gerekçe nedir? Köklü bir basın tarihi olan Kastamonu’da Basın İlan Kurumu’nun mutlaka olması en doğal hakkımızdır diye düşünüyoruz. Bu nedenle kurum temsilciliğinin kapatılmamasını ve çalışmalarını Kastamonu il sınırları içerisinde sürdürmesini talep ediyoruz. Bu vesileyle Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün alınan bu kararı yeniden gözden geçireceğine olan inancımızla, başta Sayın Genel Müdür Cavit Erkılınç olmak üzere tüm kurum yetkililerine Kastamonu basını adına en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER