Kastamonu Valiliği'nden seçim günü yasakları

Kastamonu Valiliği'nden seçim günü yasakları
banner13
banner3

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, ikinci tura kalması halinde Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs Pazar günü yapılacağı belirtildi.

Öte yandan seçim gününde uygulanacak yasaklar açıklanarak, seçimin ikinci tura kalması halinde yine aynı yasakların 28 Mayıs Pazar günü saat 06.00 ile 24.00 arasında geçerli olacağı kaydedildi.

13 MAYIS'TA KALDIRILACAK

Siyasi partilerin il ve ilçe binaları hariç olmak üzere, siyasi partilerin ve adayların seçim irtibat bürolarına, sabit ilan ve reklam yerlerine, siyasi parti aracı olarak kullanılan taşıtlara, vatandaşların konutlarına, iş yerlerine ve hususi araçlarına asılan, yapıştırılan siyasi bayrak, afiş, pankart ve poster vb. ilan ve reklam malzemelerinin, 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 18:00’a kadar kaldırılması gerektiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde aynı ilan ve reklam malzemelerinin 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 18:00’a kadar kaldırılması gerekmektedir.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI

Oy verme günü olan 14 Mayıs 2023 Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılmasının, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasaklandı. Emniyet ve Asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimsenin, ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler, silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak. Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacağına, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Oy verme günü saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek. Ayrıca çay bahçelerinin de oy verme günü kapalı olması gerektiğine karar verildi. Aksi hareket edenler hakkında, 298 sayılı Kanuna muhalefetten yasal işlem yapılacak.

Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde 28 Mayıs 2023 Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar aynı hükümler uygulanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER