Kastamonu Valiliği'nden Korona Virüs tedbirleri

Kastamonu Valiliği'nden Korona Virüs tedbirleri
banner13
banner3

Kastamonu Valiliğinde Hıfzıssıhha Kurulu 26.03.2020 tarihinde saat 10.00'da Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz Başkanlığında kurul üyelerinin de katılımıyla koronavirüse karşı radikal kararlar alındı.
Komşuluk, akrabalık ve aile ziyaretleri yapılmaması tavsiye edildi.Başka bir yerleşim yerinden il merkezi ve köylerine gelenler köylerde muhtarlar  tarafından boş evlere yerleştirilerek 15 gün süre ile insanlarla temas kurmaları engellenecek. İl merkezini ziyaret edecek olanlar bedelleri kendileri tarafından ödenmek kaydıyla 15 gün süreyle otellerde konaklayacak ve kimseyle fiziki temas kuramayacak.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında şu kararlar alındı;
‘’ 1- 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 vc 72’nci maddeten uyarınca belediye ve mahalli idare birliklerinin meclisleri ile İl Genel Meclisinin 2020 yılı Nisan. Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesine.
2- Bu süreçte mahalli idarelerin görevlerinin aksamaması, devamı için meclisin toplanmasının çok zorunlu olduğu hallerde, ilgili mevzuatlar çerçevesinde olağanüstü toplantı yapılması gerekli olduğu durumlarda; Covid-19 salgın riskine karşı sağlık tedbirlerinin alınarak izin verilmesine.
3- Mevsimlik işçiler başta olmak üzere tarımsal üretimde çalışan vatandaşlarımızın barınma, çalışma alanlarının 11 Tarım vc Orman Müdürlüğü tarafından sürekli kontrol edilmesine, virüsün bulaşma riski yüksek olduğu değerlendirilen alanlarda İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak gerekli tedbirlerin alınmasına.
4- Tanm işçilerinin ulaşım koşullarının; hem virüsün yayılımının kontrol edilmesi hem de trafik kazaları ve mevzuatı yönünden yakinen takip edilerek gerekli tedbirlerin trafik zabıtası ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından alınmasına.
5 -Tüm bu hususlarla birlikte çiftçilerin üretim alanına erişimini kısıtlamayacak vc hasat edilen ürünler ile tarımsal girdilerin pazara ulaşımını engellemeyecek şekilde tarımsal üretimin aksatılmadan yürütülmesinin sağlanmasına.
6-1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72’nci maddeleri gereğince, komşuluk, akrabalık vb. aile ziyaretlerinin zorunlu olmadıkça yapılmamasının tavsiyesine; aynca başka bir yerleşim yerinden ilimiz merkez ve köylerine gelen kişilerin köylerde muhtarlıklar tarafından boş bir eve yerleştirilmesine. 15 gün süre ile insanlarla temas kurmalarının engellenmesine, ihtiyaçlarının muhtarlıklar tarafından bedelinin gelen kişiler tarafından ödenmek kaydıyla karşılanmasına, bu kapsamda 11 merkezine ziyarete gelecek olan vatandaşlarımızın da bedeli kendileri tarafından ödenmek kaydıyla 15 gün süreyle otellerde konaklamasına, bu süre içinde insanlarla temas kurmaları vc süre dolmadan ziyaret gerçekleştirmelerinin yasaklanmasına,
7- 65 yaş ve üzere olanlarla kronik rahatsızlığı olanların yakını tarafından ziyaretlerinin durdurulmasına, ancak ihtiyaçlarının yakını tarafından kapıdan vermek kaydıyla karşılanabileceğine, bu kişilerle aynı adreste ikamet edenlerden çalışma vb. nedenlerle dışarıyla teması olanların hane içinde sosyal mesafenin korumalarının (az 1 metre) tavsiye edilmesine.
8- Coronavirüs ile mücadele kapsamında görevlendirmek suretiyle il merkezinde sosyal tesislerde ücretsiz kalan sağlık teşkilatı mensuplarının kahvaltı, öğle vc akşam yemeklerinin paket ya da kumanya şeklinde kaldıkları sosyal tesislerden ücretsiz karşılanmasına karar verildi. (Basın Bülteni)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER