Kastamonu Devlet Hastanesi Dolma Kapasitesine Geldi

banner3

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştığı bir videoyla Özel Uğurlu Hastanesi’nin koronavirüs salgınıyla mücadelede devreye alınması talebini bir kez daha yineledi.

Kastamonu’daki vaka sayısının 15 günde 21’e yükseldiğini, artış hızına bakıldığında gelecek 15 gün sonunda Kastamonu Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin dolacağını söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, Özel Uğurlu Hastanesi’nin Kastamonu’ya kazandırılmasıyla ilgili AKP Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik’i telefonla aradığını da açıkladı.

Hakkı Köylü’nün telefonuna geri dönüş yapmadığını, Metin Çelik’in ise ihtiyaç halinde hastaneye dönüştürülecek başka binalar olduğunu belirtiğini dile getiren Milletvekili Baltacı, “halbuki Kastamonu’da kime sorarsanız sorun bugün en hızlı şekilde hizmete sokulacak tek binanın burası olduğunu söyleyecektir. Çünkü bu bina alt yapısı ile birlikte zaten hastane olarak inşa edilmiştir. İpe un sermeye gerek yok. Durum çok ciddi. Elimizde bitmeyen bir tıp fakültesi, yıkılmış bir devlet hastanesi, boşaltılmış bir rehabilitasyon hastanesi ve kullanılmaya hazır bir özel uğurlu hastanesi var. Vakit çok geç değil. Halkın sağlığı söz konusu. Özel Uğurlu Hastanesi bir an önce hizmete girmeli. Bu sorumluluktan hiç kimse kaçmamalı” diye konuştu.

Milletvekili Hasan Baltacı takipçileriyle paylaştığı videoda şunları söyledi;

“BUGÜN ATILACAK HER ADIM

YARIN İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR”

Corona virüs salgını ile mücadelede kritik günlerden geçiyoruz. Diğer ülkelerdeki gelişmelere baktığımızda vaka sayımızın gittikçe artacağını görüyoruz. Bugün atılacak her adım, yarın için çok büyük bir önem arz ediyor.

“BÖYLE GİDERSE 15 GÜN İÇİNDE

KDH’NİN KAPASİTESİ DOLACAK”

Bugün itibari ile Kastamonu’daki pozitif vakıa sayımız 21. Hastanede yatan müşahade altında tutulan hasta sayımız 80’den fazla. İl genelinde 7 yerleşim biriminde karantina uygulanmaya başlandı. Ayrıca İstanbul’dan gelen hemşerilerimiz ile birlikte nüfusumuz da giderek artıyor. Böyle giderse 15 gün içinde Kastamonu Devlet Hastanesi’nin kapasitesinin dolacağını söyleyebilirim.

“KÖYLÜ VE ÇELİK’İ ARADIM”

22 Martta yaptığım açıklamada bugünleri işaret ederek özel uğurlu hastanesinin bir an önce kamulaştırılması gerektiğini söylemiştim. Ardından il başkanımız da bir çağrı yaparak Kastamonu Milletvekillerinin sürece önderlik etmesini istemişti. Bu kapsamda Sayın Hakkı Köylü ve Sayın Metin Çelik’i aradım. Hakkı Bey henüz telefonuma geri dönmüş değil. Metin Bey ise özel uğurlu hastanesinin icra iflas masasında olduğunu, kamulaştırılmasının mümkün olmadığını ihtiyaç halinde hastaneye dönüştürülecek başka binaların olduğunu belirtti.

“İPE UN SERMEYE GEREK YOK”

Halbuki Kastamonu’da kime sorarsanız sorun bugün en hızlı şekilde hizmete sokulacak tek binanın burası olduğunu söyleyecektir. Çünkü bu bina alt yapısı ile birlikte zaten hastane olarak inşa edilmiştir. İpe un sermeye gerek yok. Durum çok ciddi. Elimizde bitmeyen bir tıp fakültesi, yıkılmış bir devlet hastanesi, boşaltılmış bir rehabilitasyon hastanesi ve kullanılmaya hazır bir özel uğurlu hastanesi var. Vakit çok geç değil. Halkın sağlığı söz konusu. Özel uğurlu hastanesi bir an önce hizmete girmeli. Bu sorumluluktan hiç kimse kaçmamalı. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2020, 11:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kasimaydin
Kasimaydin - 4 yıl Önce

Memleketine gidenler hastanesi doktoru yoksa iktidar niye var

SIRADAKİ HABER