Kastamonu'da ormanlara girişler yasaklandı

Kastamonu'da ormanlara girişler yasaklandı
banner13
banner3

Kastamonu Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, tescilli piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 15 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu

Yapılan yazılı açıklamada, ormanlar ile mesire alanlarında insan ve araç yoğunluğunun artması ve ülke genelinde Orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların devam etmesi nedeniyle orman yangınları ile mücadele konusunda ilave tedbirler alındığı belirtildi.

15 EYLÜL'E KADAR YASAK

Yazılı açıklamada şunlar kaydedildi; "Gerek İlimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, gerekse de İlimiz genelinde oluşan aşırı nüfus hareketliliğine bağlı olarak orman yangınlarında artışlar olabileceği düşüncesiyle 15 Temmuz 2023 tarihi ile 15 Eylül 2023 tarihleri arasında; Kastamonu İli dahilinde Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından belirlenmiş, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü tarafından tescilli piknik ve mesire alanları dışında piknik yapılmasının, mangal, semaver ve ateş yakılmasının yasaklandı.

19.00'DAN İTİBAREN ATEŞ YAKILMASI YASAK

Piknik yapılmasına müsaade edilen tescilli mesire alanlarında 15 Temmuz ile 15 Eylül tarihleri arasında 19:00'dan itibaren ateş, mangal ve semaver yakılması yasaklandı.

Ormancılık faaliyetin gereği olarak üretim çalışmalarının devamı, fidan dikme, bakım ve onarım gibi orman idaresinden ihale veya tahsisli sözleşmelerle iş almış kişiler ile bu çalışmaları denetleyen ve kontrol eden orman idaresi personelleri, tarımsal faaliyetlerde bulunanlar haricindeki vatandaşların ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ormanlık alanlar civarında bağ, bahçe temizliği amaçlı ateş yakılması, çoban ve avcı ateşi yakılması ve anız yakılması yasaklandı. Ormanlık alanlar civarında yapılacak düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınlarına neden olabilecek havai fişek, niyet balonu gibi yanıcı madde kullanılması yasaklandı. Komisyonumuzca alınan kararların vatandaşlarımıza en seri ve en geniş şekilde ulaştırılması için Orman İdaresince el ilanları ve broşürler bastırılıp dağıtılmasına, Belediyeler ve Cami hoparlörlerinden ilan konusunda camilerde vatandaşların edilmesine, Müftülüklerce yangınları tehlikeleri bilgilendirmesi yapılacak. Denetim, kontrol, adli ve idari iş ve işlemlerin Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı yetkili personellerce ilgili mevzuatlar çerçevesinde yapılacak."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER