“İstiklal yolu için bir AB projesi yapabiliriz”

İl İl Avrupa Birliği-6: Kastamonu Toplantısında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; ‘’ “İstiklal yolu için bir AB projesi yapabiliriz”

“İstiklal yolu için bir AB projesi yapabiliriz”
banner13
banner3

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda ‘İl İl Avrupa Birliği-6: Kastamonu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Toplantıda Başkan Yardımcısı Kaymakcı, yaptığı konuşmasında, İstiklal Yolu’na değinerek; “İstiklal Yolu konusunda Gençlik ve spor bakanlığımızla valiliğimizle belediyemizle sivil toplum kuruluşlarıyla burayı canlandırmak konusunda AB projesi de yapabiliriz. Her yıl İstiklal Yolunu spor hareketlilik dostluk kardeşlik mücadele dayanıklılık konusunda bir faaliyete de çevirebiliriz. Bu konuda da umarım güzel bir proje yapılabilir” ifadelerine yer verdi.

“İSTİKLAL YOLU İÇİN BİR AB PROJESİ YAPABİLİRİZ”

Kastamonu ile ilgili de konuşan Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı; “İki konuya değinmek istiyorum bunlardan birincisi bu akşam oynanacak İzlanda Maçı. Kastamonu’muz özellikle kadın hentbolunda Türkiye’de lider, şampiyon. Geçen yıl hem Türkiye şampiyonu olduk hem de kupayı aldık. Dolayısıyla bununla gurur duymamız lazım. Hele Kastamonu’nun Türkiye’de kadının öncü olması konusunda elinde bulundurduğu bayrak önemli. Dolayısıyla bu akşam oynanacak maçı ben de seyredeceğim. İkincisi de İstiklal Yolu. Bu konuda biliyorum Kastamonulu hemşehrilerimin çok önemli çalışmaları var. Hatta haritalandırma çalışması yapan çok değerli bir kardeşimiz var. Dolayısıyla İstiklal Yolu konusunda Gençlik ve spor bakanlığımızla valiliğimizle belediyemizle sivil toplum kuruluşlarıyla burayı canlandırmak konusunda AB projesi de yapabiliriz. Her yıl İstiklal Yolunu spor hareketlilik dostluk kardeşlik mücadele dayanıklılık konusunda bir faaliyete de çevirebiliriz. Bu konuda da umarım güzel bir proje yapılabilir. İstiklal Yolu projelendirme çalışmasını da katkısı bulunan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Geçen geldiğimde Valimizin hediye ettiği kitabı okudum” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Bey
Mustafa Bey - 2 yıl Önce

İstiklal yolu için AB den fon almak. Çok manidar olmuş.

SIRADAKİ HABER