Eski Milletvekili Fethi Acar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Eski Milletvekili Fethi Acar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup
banner13
banner3

16 ve 20. Dönem Kastamonu Milletvekili Fethi Acar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi. Kastamonu’daki bazı yatırımların tamamlanması ve yenilerinin eklenmesi noktasında talepte bulunan Acar, İnebolu ilçesinin isminin de ‘Yiğit İnebolu’ olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kurtuluş Mücadelesinde Kastamonu halkının büyük mücadeleler verdiğini hatırlatan Milletvekili Acar, Devletin; Kastamonululara hizmet borcu olduğuna dikkat çekti.

Batı Karadeniz Sahil Yolu’nun geliştirilmesi ve sahil ilçelerimizde balıkçılık yatırımlarının artması yönünde talepler de ileten Acar, il dışına göçün önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

16. ve 20. Dönem Milletvekili Fethi Acar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektuptaki ifadeleri şu şekilde:

‘‘Çok iyi bildiğiniz Kastamonu’muzla; bölgemizin istikbali ve reçetesi durumunda olan projeler olup, önceki yıllarda yatırım programlarında yer adlığı halde darbeler zincirlemesi nedeniyle gerçekleştirilemeyen hayati öneme haiz, devletin resmi arşivlerinin şahit olduğu özet bilgileri müsaadelerinizle takdirlerinize sunuyorum. [Yıllar önce bu önemli projelerin çabası içinde ısrarla bulunanlardanım]

1. Cürümören Barajı Projesi

2. Azdavay-Cide Söyütözü Kömür Ocakları Projesi

3. Karadeniz kıyısındaki altı ilçemizin toplam 170 kilometre kıyısına hitap eden balıkçı barınakları balıkçılık yani su ürünleri projeleri…

4. İnebolu-Kastamonu İstiklal Yolu ile Batı Karadeniz sahil devlet karayolunun bir an önce yüksek standartlara kavuşması, öncelikle yerli turizm olarak başkent Ankara’nın tüm ülkemizle Dünya insanlarının bölgemize ulaşma imkânına kavuşmasının bir an önce sağlanması

Bu altyapılar sayesinde vaktiyle üretici durumunda olan bölge insanımız, yeniden başta sağlıklı gıda üretimi olmak üzere tekrar eski yıllarda olduğu gibi her sahada üretici durumuna getirilme çabalarına dair projeler geliştirilmesi. (Bölgemiz çok müsaittir)

5. Önceki yıllarda da konu edilmiş olarak ‘İlk Kadınlar Üniversitesi’nin Kastamonu’da kurulmasına dair ısrarlı talebimizin dikkate alınması hususu. (10 Aralık 1919 ilk kadın mitingi Kastamonu’dadır)

6. Devletimizin teşvik konusunda darbeler yüzünden geçmişteki değişken tutumundan vazgeçip, yürürlükteki birinci önceliğe alınması isteğimizde bölge insanları olarak bu talepte ısrarlıyız. Rutin hizmetlerin kâfi olmadığı yıllarca açıkça görülmektedir.

7. Ayrıca İstiklal Madalyalı tek ilçe kurtuluşunun kapısı İnebolu’dan başlayan İstiklal Yolu, tüm güzergâhı ile bundan böyle İstikbal, İstihdam ve İstikrar yolu… Özetle bu tarihi istikamet; Refah ve Huzur Hattı olmalıdır. Bölge insanları olarak beklentimiz bu yöndedir. Ülkemizin kurtulmasında ve devletimizin kurulmasında Kastamonu’muzun ve tüm bölge insanımızın canlarını feda ederek çok büyük emeği olduğuna tarihimizin her bölümü şahittir. Yani hizmet anlamında devletimizin borçlu olduğu resmi arşivlerde mevcuttur. Bu tarihi gerçekler yanında malumunuz 9 Haziran Kahramanlık Günü olarak her yıl kutlanmaktadır.

Bu cümleden olarak Ekim 1997’de TBMM’de İnebolumuzun adının ‘Yiğit İnebolu’ olmasına dair kanun teklifim, erken seçim nedeniyle gerçekleşememiştir. Her yönüyle kurtuluşun kapısı olmanın yanında, Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetim noktası olmanın yanında Cumhuriyetimize de uzanan yol güzergâhının Anadolu’ya girişinin kilit kapısı olarak çok daha bu hak ettiği unvan, büyük armağanınız olacaktır. Esirgenmeyeceğini umuyoruz ve bekliyoruz.

Bu nedenlerle devletimiz, bu çağrılarımıza önemle kulak vermelidir. Aksi halde halen devam eden ve yüreğimizi sızlatan ‘il dışına nüfus göçü’ artacaktır. Uzun yıllar bu ve benzeri konuların emeği ve mesaisi içinde olduğumdan bu paylaşımlarda bulunmayı görev saymaktayım. Aynı zamanda hizmet dönemlerime ait hususlarda sorumlu olduğumuz vatandaşlarımıza karşı hesap verme olarak da değerlendiriyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım; yukarıda heyecan içinde anlatmaya çalıştığım hususlara dair maruzatlarımızı hemşerilerim adına da sunmuş bulunuyorum.

Gereği için arz olunur. Yeni yönetim döneminiz hayırlı ve uğurlu olsun.’’

FETHİ ACAR KİMDİR?

İnşaat Mühendisi, Yazar, Siyasetçi, XVI. ve XX. Dönem Kastamonu Milletvekili. 1942, Araç / Kastamonu doğumlu. Baba adı Şemsettin, anne adı Fevziye. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu. Orta İngilizce biliyor. Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Keşif ve Şartname Fen Heyeti Müdürü, Yüksek Fen Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

Fethi Acar, 05.06.1977 ve 24.12.1995 genel seçimlerinde Adalet Partisi ve Refah Partisi (RP)’den XVI. ve XX. Dönem Kastamonu Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Evli, 2 Çocuk babasıdır.

KASTAMONU AÇIKSÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER