Doğal afetler kitaplaştı

Doğal afetler kitaplaştı
banner13
banner3

Bugünlerde afetlerle her gün yeniden yıkılıyoruz. Acılar birbirini takip ediyor. Yardımsever Türk milleti yardımlaşmada yarışıyor. Takdir etmemek mümkün değil.

Kastamonu’da bugüne kadar birçok felaketle karşılaşmıştır. Ama bunlar nelerdir, ne zaman ve nerede olmuştur? Bu konuda fazla bir şey söyleyemiyoruz. 2021 yılı 11 Ağustosu’nu unutmak ne mümkün. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan felaket yaralarını bile tam olarak saramadık. Kaybettiğimiz canları geri getirmek mümkün değil. Dualarımız onlarla.

Yıllardır Kastamonu kültürünü araştıran derleyen eğitimci Ata ERDOĞDU Kastamonu’da geçmiş yıllarda yaşanmış afetleri araştırdı. 2018 yılında dört cilt, 2021 yılında üç cilt, 2023 yılında da 3 cilt eser yayınladı. Son çalışmalarında Kastamonu’nun yaşadığı doğal afetler konusunu ele aldığını öğrendik. 1900 yıllarından günümüze kadar mahalli gazeteleri ve kaynak kitapları tarayarak; sel, dolu, yıldırım, heyelan, kar, çığ, yangın konularını “Kastamonu Kültürü 8” içinde 600 sayfalık bir bilgi ile sunuyor. Depremler ve orman yangınlarını 9. cilt çalışmasında detaylı olarak kaleme almıştır. Bu kaynaktan Kastamonu’nun yaşadığı doğal afetleri öğrenmek mümkün.

Kastamonu’da afetlerin dünü ve bugününü anlatarak bir eksikliği tamamlayan Erdoğdu’yu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Salih Çelebioğlu
Salih Çelebioğlu - 1 yıl Önce

O cay dsi tarafindan daraltilirken
Vali kaymakam gibi sorumlu yetkililer ve dsi muhendisleri hiç kontrolet me gereği duymamislarmi?okadar felaketten sonra otogar köprüsünün ayaklari yukseltme geregi bile duymadilar köprü en azından musa köyü köprüsü kadar yükseltilmesi gerekiyor du Allah göstermesin 2021 deki gibi bir durumda daha kutusu olacağından kimsenin suphesi olmasin kusura bakmayın bir Inebolu lu olarak bu sorunlari dile getirmek le kendime göreveadadim inebolu müze güzel insanlarına saygılar sunarım Allah ın selami üzerinize olsun selamunaleykum kardeşim dostlar.

SIRADAKİ HABER