'Bulunan doğalgaz İnebolu Limanı ve tarihi yolu canlandıracak'

KATSO Başkanı Fındıkoğlu, Karadeniz gazının ilimiz için önemine dikkat çekti

'Bulunan doğalgaz İnebolu Limanı ve tarihi yolu canlandıracak'
banner13
banner3

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Zonguldak açıklarında bulunan doğalgazın çıkartılmaya başlanmasıyla birlikte Kastamonu’nun da bundan en iyi şekilde yararlanacağı düşüncesinde olduğunu söyledi.

Bulunan doğalgazın lojistik anlamında Kastamonu’ya katkısı olacağını ifade eden Fındıkoğlu, İnebolu yolu ve limanındaki çalışmaların devam ettirilerek bitirilmesiyle birlikte ilimizin yatırımlar için cazibe merkezi olacağını tahmin ettiğini kaydetti.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği son dönemlerdeki müjdelerinden bir tanesinin doğalgaz olduğuna dikkat çekerek, “Bulunan doğal gazın Karadeniz’e 180 kilometre uzunluğunda sahil bandıyla bağlı olan Kastamonu için lojistik açıdan bir destektir. Kastamonu’da bu bulunan doğalgazdan faydalanacaktır. Kastamonu’nun bu doğalgazdan en iyi şekilde yararlanacağını düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte daha ucuz bir doğalgaz ile tanışacağımızı bekliyoruz” dedi.

Doğalgazın çıkartılmasıyla birlikte Kastamonu’da da hareketlilik beklediklerini söyleyen Fındıkoğlu, “Bulunan doğalgazın çıkartılmasının ardından yatırım anlamında Kastamonu’da bir hareketlilik yaşanacaktır. Çünkü lojistik anlamında bulunan doğalgazın Kastamonu’ya katkısı olacaktır. Bu yüzden İnebolu Limanının ve İnebolu Yolunun da çalışmalar devam ettirilerek bitirilmesiyle mutlaka bulunan doğalgazın büyük bir fırsat olacağını ve şehrimize yatırım gelmesi noktasında büyük bir cazibe merkezi olacağını tahmin ediyorum. Ayrıca bulunan doğalgazın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2020, 17:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yaşar gumus
Yaşar gumus - 3 yıl Önce

Ver gazı inebolu ya ınebolu un gaza ihtiyacı var

SIRADAKİ HABER