Başkent'te Kastamonu Günleri 19-22 Mart’ta

Başkent'te Kastamonu Günleri 19-22 Mart’ta
banner13
banner3

Başkent’te Kastamonu Günleri etkinliği bu yıl 19-22 Mart tarihleri arasında Ankara Altınpark Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

Vali Yaşar Karadeniz, bu yıl 19 Mart’ta başlaması kararlaştırılan Başkent’te Kastamonu Günleri etkinliğiyle ilgili düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara’nın Kastamonu turizmi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Ankara’nın, turizm konusunda Kastamonu’nun hedef kitlelerinin yaşadığı illerin başında geldiğini vurgulayan Karadeniz, “Buradaki etkinlikleri ayrı bir şekilde önemsememiz lazım. Bize çok yakın bu metropolü biz Kastamonu olarak iyi değerlendirmek durumundayız” dedi.

Bu tür etkinliklerin hemşeri buluşmasından çok tanıtım faaliyetine dönüşmesi gerektiğini söyleyen Vali Yaşar Karadeniz, “Kastamonu tanıtım faaliyetinde, katılımcılar içinde daha çok Kastamonulu varsa o hemşeri buluşmasıdır. Ama orada Kastamonulu’dan daha fazla başkaları varsa işte orada tanıtım başlamış demektir. Ankara bizim turizm konusunda hedef kitlelerimizin başında yer alan bir il. Buradaki etkinlikleri ayrı bir şekilde önemsememiz lazım. Bize çok yakın bu metropolü biz Kastamonu olarak iyi değerlendirmek durumundayız” dedi.

İyi bir yolda olduklarını da söyleyen Vali Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yol almaya başladık ama daha yolun başındayız. Son 1,5 yıldır Ankara’dan üst düzey bürokratlar Kastamonu’ya artık gezmek için ve tatil için tercih ediyor. Bu önemli bir veridir. Geçen yıl Ilgaz’da Ankara’dan günübirlik gelenlerin sayısında bir artış gözlemlemeye başladık. Demek ki bu konuda ilimiz yapılan tanıtım faaliyetlerinde doğru yolda ilerliyor. Tanıtım faaliyeti uzun soluklu bir çalışmadır. Bir yılla sonuçlandırılacak bir konu değildir. Devamlı üzerini işlememiz gerekiyor. Onun için Ankara’daki Kastamonu günleri bizim için önemli. Valilik olarak biz de bunu önemsiyoruz. Bu konuda buradaki yükün paylaşılması anlamında yapılması gereken çalışmalara ben inanıyorum ki tüm belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklardır. Organizasyonun içeriği mutlaka Kastamonu olmalıdır. Bu olacaksa da yükün paylaşılması ile mümkün olacaktır. Kastamonu günlerinin önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda başarılı geçmesini diliyorum. Bu konuda ayrıntılı olarak belki bir teknik çalışma yapmamız, önerileri toplamamız gerekir. ”dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER