15 ilçeye 4 yıl içinde doğalgaz sözü

15 ilçeye 4 yıl içinde doğalgaz sözü
banner13
banner3

Kastamonu’nun tüm ilçelerinin 2026 sonuna kadar doğalgaza kavuşmuş olacağı AK Parti Milletvekili Metin Çelik ve Doğan Ünlü tarafından açıklandı.

Çelik ve Ünlü açıklamalarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat ve Enerji Bakanlığında bu konuda yapılan görüşmeler sonucunda 15 ilçemizin her yıl bir kısmına olmak üzere 4 yıl içerisinde doğalgaza kavuşmuş olacağını belirttiler.

Milletvekili Çelik, konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede şöyle dedi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla doğalgaz olmayan Abana, Bozkurt, İnebolu, Cide, Küre, Araç, Azdavay, Pınarbaşı, Şenpazar, Çatalzeytin, Hanönü, Daday, İhsangazi, Ağlı, Doğanyurt ilçelerimiz 2022-2026 yılları arasında her yıl bazı ilçelerimize verilmek suretiyle inşallah doğalgaza kavuşacak. Buna yönelik hazırlık çalışmalarına başlanmış olup KARGAZ tarafından tüm İlçe Belediye Başkanlıklarına gönderilen yazıyla, alınacak Belediye Meclisi kararı ile birlikte yapılacak teknik çalışmalar için gerekli bilgi ve belgelerin kendilerine gönderilmesi istenilmiştir.

Tüm ilçelerimizin doğalgazla buluşması için talimat veren büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e ve dağıtım şirketi KARGAZ yetkililerine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

AK parti İl Başkanı Doğan Ünlü de, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kıymetli hemşehrilerim; Geçtiğimiz yıl Bozkurt ilçemiz başta olmak üzere sahil ilçelerimizin büyük bir kısmında etkili olan sel afeti sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bozkurt ilçemize yaptığı ziyarette ilçemize doğalgaz getirileceği müjdesini vermişti. Akabinde bu karar genişletilerek Bozkurt, Abana, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerimize doğalgaz getirilmesi için çalışmalar başlatılmıştı.

Geldiğimiz noktada tüm ilçelerimizin doğalgaza kavuşması için milletvekillerimizle birlikte yaptığımız girişimlerden ilçelerimiz adına büyük bir kazanım elde etmiş olduk. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ve KARGAZ’la yaptığımız görüşmeler sonucunda 2022-2026 yılları arasında doğalgaz olmayan tüm ilçelerimize doğalgaz hizmeti verilmesi kararlaştırılmıştır.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e ve Milletvekillerimize teşekkür ederim. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun. Yaparsa AK Parti yapar.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2022, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER