Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı Duru 67 isimli balıkçı teknesindeki yaralı balıkçılar ile hayatını kaybeden bir balıkçının naaşı İnebolu Limanı’na getirildi.
İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, saldırının ardından bölgeye sevk edilen ekipler yaralı balıkçıları tahliye etti. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından yaralılar İnebolu’ya ulaştırılarak tedavi altına alındı.
Saldırıda ağır yaralanan bir balıkçı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden balıkçının naaşı da Sahil Güvenlik unsurları tarafından İnebolu Limanı’na getirildi.

‘BİR HASTAMIZA OPERASYONLA GÖZ TÜPÜ TAKILDI’
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, 5 doktor ve 13 sağlık personeli ile olay yerine ulaştıklarını söyleyerek, “Tekneden yaralıları sahil güvenlik botumuza naklettik. 4 tane yaralımız vardı. Bunlar şarapnel parçalarının daha çok tesir etmesiyle oluşmuş yaralanmalardı. Sağlık personeli arkadaşlarımızla ilk müdahalelerini yaptık. Bir hastamıza gemide ufak bir operasyonla göz tüpü takıldı. Diğerlerinin pansuman ve stabilizasyonları sağlandı. İnebolu Sahil Güvenlik Limanı'na hastalarımızı getirdik. Burada bekleyen ambulanslarımızla hastalarımızı hastanelere sevk ettik. Hastalarımızdan ikisinin nispeten daha hafif, ikisinin ise biraz daha ağır yaralanmaları vardı. Tabii sonuçta travma hastası. Dolayısıyla özellikle iki hastamızın hayati riski yoktur diyemeyiz. Ama genel manada oluşabilecek riskler açısından daha güvende diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
Olayla ilgili süreç devam ederken, yaralı balıkçıların sağlık durumlarının yakından takip edildiği öğrenildi. İnebolu Limanı’nda hareketli saatlerin yaşandığı olay, bölgede büyük üzüntüye neden oldu.



