Kasımpaşa’da her hafta Pazar günleri kurulan tarihi İnebolu Pazarı’na ürün getiren İnebolulu pazarcılar, Pazar yerinin taşındığı yeni yerin dar, çok küçük ve otoparkı olmadığı için ürün satamadıklarını belirtiyor.

2022 yılında Beyoğlu Belediyesi’nin Beyoğlu Millet Bahçesi inşaat çalışmalarına başlamasıyla birlikte bölgede kurulan Tarihi İnebolu Pazarı, 3 Nisan 2022 tarihi itibari ile Pazar günleri Camii Kebir Mahallesi Kasımpaşa Medresesi Sokak ve Külhan Sokağ’a taşındı.

Ancak burasının küçük bir sokak olması pazarcılarımıza yetmediği gibi buraya yakın otopark bulunmaması İnebolulu satıcılara ve ürün almak için İstanbul’un başka semtlerinden İnebolu pazarına gelenlere zor anlar yaşatıyor.

Tarihi İnebolu Pazarının daha geniş ve hemşerilerimizin daha kolay ulaşabileceği, çevresinde otopark bulunan bir alana bir an önce alınması talebinde bulunan İnebolulu pazarcılar: her hafta Cumartesi günleri İnebolu Pazarında ki taze her ürünü buraya getirdiklerini ve yaptıkları hizmet ile hem İnebolu Köylüsüne ekonomik katkı sunduklarını hem de gurbetçi hemşerilerimize doğal yöresel İnebolu ürünlerini yetiştirdiklerini söylediler.

KAYMAKAM UÇAR, ÖRSTE BIÇAK DÖVDÜ KAYMAKAM UÇAR, ÖRSTE BIÇAK DÖVDÜ

Tarihi İnebolu pazarının daha da büyümesi gerekirken küçük bir alana alınması hem pazarcılar için hem de farklı semtlerden gelecek İnebolulu hemşerilerimiz için iyi olmadı. Bir an önce tarihi İnebolu Pazarının daha geniş bir alana alınması için buranın sorunlarını sorduk soruşturduk.  

30 SENEDEN BU TARAFA KASIMPAŞA’YA GELİYORUZ

Erhan Şivetoğlu: ‘’ Her hafta İnebolu’dan Kasımpaşa pazarına eşimle birlikte doğal yerli ürünler getiriyoruz ve gurbetçilerimize hizmet veriyoruz. Kasımpaşa pazarını küçül bir alana alsalar da  biz pazarımızdan memnunuz, vatandaşlarımıza hizmet ederek bu pazardan 2 tane çocuğumuzu okutuyoruz. Eşimle birlikte 30 senedir geliyoruz. Biz İstanbul’da bir tek Kasımpaşa’da tezgah açıyoruz, İnebolu’dan getirdiğimiz ürünlerin hepsi yerlidir. Tarihi pazarımızı daha geniş bir alana alsalar daha iyi olacak  ‘’dedi.

İSTANBUL İNEBOLU’NUN EKMEĞİNİ ÇOK TÜKETİYOR

İsmail Madenci; ‘’ Ürünlerimizi İnebolu’dan Kasımpaşa pazarına taşıyoruz, pazarımız zamanla küçülse de memnunuz çok şükür, pazarımız gördüğünüz gibi bu kadar, İstanbul’da İnebolu ekmeğinin alıcısı çok. Sabah getirdiğimiz ekmekler öğlene kalmıyor, ürünlerimizin hepsi İnebolu’dan gelmektedir ve hepsi de doğaldır’’ .

KASIMPAŞA PAZARIMIZ ÇOK KÜÇÜLDÜ

Aziz Kafa; ‘’ Kasımpaşa eskiden çok güzeldi ve çok büyüktü zamanla pazarımız küçüldü ama pazarımızdan ve müşterilerimizden gayet memnunuz. Sokağımız dar ve pazarımız küçük olduğu için herkes ulaşamıyor.

KASIMPAŞA PAZARINDAN GAYET MEMNUNUZ

Kemal Dilsiz; ‘’ İnebolu’dan getirdiğimiz doğal ürünlerimizi gurbetçi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Ben İstanbul’da Kasımpaşa, Topkapı da Pazar açıyorum. Ben devamlı olarak İstanbul’da yaşıyorum ve babam İnebolu’ya gidip geliyor. Kasımpaşa pazarından gayet memnunuz, ancak çok dar ve küçük ‘’

GÜZEL BİR PAZAR YERİMİZ OLSUN İSTİYORUZ 

Yukarıçaylı Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz; ‘’ Kasımpaşa İnebolu Pazar yerinden memnun değiliz, güzel bir pazar yerimiz olsun istiyoruz. Burada araç çekecek yerimiz yok ve otopark sorunu hat safa da. Tuvalet sorunu da hat safa da, açık olursa caminin tuvaletini kullanıyoruz. Daha önceki Pazar yerimiz ile burası arasında dağlar kadar fark var. Vatandaşlarımız Kasımpaşa pazarına ailesi ile birlikte gelemiyor. İnebolu’dan Kasımpaşa’ya gelmek masraflı oluyor. Biz İnebolu’dan getirdiğimiz doğal ürünleri burada satıyoruz ve İlçemize, köylülerimize büyük katkı sağlıyoruz. Biz İstiklal Madalyalı İlçemizin adını taşıyoruz. Bizden öncekiler bunu yaşatmışlar bizler de bunu devam ettireceğiz. Bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz. Tarihi İnebolu Pazarına tahsis edilen alan çok dar olduğu için tezgâhlarımızda çok küçük kaldı. Dolayısı ile İnebolu’dan bol ve çeşitli ürün getiremiyoruz. Biz yetkililerden herkesin kolaylıkla ailesi ile birlikte ulaşabileceği, güzel bir pazarımız olsun istiyoruz. Biz İnebolu Pazarının ileri ki neslinde yaşatmasını istiyoruz. ‘’ dedi.

3-14-1Bea8Dac9 E132 46D0 8Fc7 D2Ac82Ce9D3E2-11

Editör: Barış İlyasoğlu