Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban uyardı: “Yeni sistemdeki tehlike”

Olumsuzlukların yaşanmaması için 31 Aralık’a kadar Ziraat Odamızda çiftçilerimizin kayıtlarını aktif hale getirmesi ve E-Devlet işlemleri için Ziraat Odamızdan yardım almaları gerekmektedir.

Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban uyardı: “Yeni sistemdeki tehlike”
banner13
banner3

Eski Bakanımız olan Bekir Pakdemir ile TZOB’nin 2021 yılında imzaladığı protokolde Çiftçiler Ziraat Odasına gelerek ürün beyanında bulunduktan sonra çiftçiyi aktif hale getirmekti. Şimdiki Tarım Bakanımız Vahit Kirişçi çiftçilere kolaylık sağlayalım deyip uyguladığı E-devlet sistemi Resmi Gazetede yayınlanmadan Muhtarlara ve Çiftçilere Ziraat Odası kaldırıldı ibaresiyle yanlış anlaşılmalara sebep oldu. Tabi Ziraat Odalarının 5996 sayılı Kanunla Ziraat Odalarını kaldırma söz konusu değildi. Yayınlanan genelgede böyle bir ibare yoktu. Çünkü Türkiye Ziraat Odaları Birliği çiftçilerin Anayasal ve Haklarını savunan bu doğrultuda titizlikle tüm kanunları uygulayan Anayasal bir kuruluştur.

Genel olarak çiftçilerimizin Ortalama yaşı 55-60 olduğu için bu yeni sisteme ayak uydurulamadı. Halbuki E-Devlet sistemini bizim programlarımıza yükleselerdi biz sistemimizden vatandaşların bilgilerini aktarıp vatandaşların özel mahremiyet olan E-Devlet şifreleri kimsenin eline geçmeden işlemler olacaktı.

Bunu fırsat bilen kırtasiyeciler, yazıcılar vatandaşların mahremiyet olan tüm tapu, banka bilgilerine kadar yazan bir sistemin şifresini vatandaşlardan aldılar buradaki tehlike görünmese de çok büyük 3 milyon çiftçi bu tehlikeyle karşı karşıya maalesef, bu yüzden lütfen bu E-Devlet işlemlerinizi köylüye kırtasiyecilere, yazıcılara yaptırmayın. Ziraat Odalarımıza bu konuda güvenip işlemlerinizi yaptırınız.

Diğer önemli konu ise çiftçilerimiz 31 Aralık’a kadar İlçe Tarıma dosyasını teslim etmiş ya da E-Devlet üzerinden işlemini yaparken taahhüt formunda Ziraat Odası Aktif üyeliğimi kabul ediyorum butonuna basıp işlemini tamamlayıp onayladığı halde Ziraat Odamıza uğramayıp aktif hale gelmez ise 2022-49 nolu genelgemize istinaden toplu olarak üyeler pasife alınacaktır ve 5 yıl boyunca destek ödemesinden muaf olup ek olarak 5000 TL para cezası alacaktır.

Bütün bu olumsuzlukları yaşamamanız için 31 Aralık’a kadar Ziraat Odamızda çiftçilerimizin  kayıtlarını aktif hale getirmesi ve E-Devlet işlemleriniz için Ziraat Odamızdan yardım almanızdır..

SUAT BALABAN

ZİRAAT ODASI BAŞKANI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER