“Yetkililere uyarımızdır, vahşet mi bekliyorsunuz”

“Yetkililere uyarımızdır, vahşet mi bekliyorsunuz”
banner13
banner3

İnebolu 2 sel afetini atlattı, 3. vahşeti bekliyor. Olabilecek afeti engelleyecek 1 Aydır dere içinde temizlikten başka önlem olarak hiçbir şey yapılmadı. Kızılkara Köprüsü altı ve Boyran sahili pislik içinde bekliyor. Belediyenin yapmadığı temizliği vatandaşlar gece çöpleri yakarak yapıyor.

Sel afetlerinde AK Parti teşkilatının ve belediye başkanının tam bir iş bilmezliği, beceriksizliği görülürken yapılan işlerde göz boyamaların olduğu anlaşıldı. Yeni yapılan cami, köprüler ve duvarlar yıkıldı.

Bunların beceriksizliği ve iş bilmezliği yüzünden yüreklerimiz ağzımıza geldi. Otogar ve orta köprünün taşmak üzere olduğunu herkes anladı. Ama bunlar anlayamadı.

3. AFET VAHŞETE DÖNÜŞECEK

Göz göre göre 2. Bir Bozkurt vahşetini İnebolu da yaşayacağız. Yıllardır önlem alınmadı. Çay çevresine Hastane, okul, pansiyon, kapalı spor salonu ve adliye yapılmasına izin verildi.

Vali Beyin uyarı yapmasından öte olabilecek başka afete önlem alınmaya ihtiyaç var.

Batı Karadeniz iklimi bize sel afeti ile birlikte yaşanacağını yıllardır gösteriyor, göstermeye de devam ediyor. Fazla değil aynı iklimi yaşadığımız Cide yi 12 Temmuz 2009 da sel bastı. 2012 de Türkeli ilçesi çarşı içi sele teslim oldu. Aynı iklimi yaşadığımız Bartın son 10 yılda defalarca sele maruz kaldı.

Bunlara rağmen İnebolu da çayın bir tarafına hastane,okullar, kapalıspor salonu ve adliye yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Çayın içi rekreasyon çalışması kapsamında dolgu yapılarak dere küçültüldü.

Geçen yıl ve bu yıl hastanenin yanından sel dereyi aştı, afet evlerini bastı. Biraz daha devam etse okulları ve adliyeyi de basacaktı. İlçe 10 gün su sıkıntısı yaşadı. Sel demir yaya köprülerini yok etti.

Otogar köprüsü tıkandı tıkanacak, yürekler ağıza geldi.

Batı Karadeniz’de son yıllarda ki sel afetleri devam ederken İnebolu Otogarına zeminden 3.80 cm yüksekliğinde köprü yapıldı. Yani bu şu demek 10 metre boyunda 2 tane büyük ağaç bu köprüyü tıkayacak demektir. 27 Haziran günü canlı bağlantılarda, fotoğraflarda ve haberlerde bu gösterildi ve ispatlandı.

İŞ BİLMEZLİK VAHŞET GETİRECEK

Arkasında iktidar gücü olan ve 40 ayda 85 milyonluk bütçeye rağmen ilçeye 1 çivi çakmayan belediye başkanı, Karayollarının yaptığı köprüyü kendisi yapmış gibi göstererek böbür böbür böbürlenirken Yapılamaz denileni yaptık diye köprünün İhaleye çıkarılmasından kirişlerin yerine konmasına kadar her aşamasında defalarca fotoğraf çektirip canlı yayınla açıklama yaptı.

Ancak belediye başkanının düşündüğü gibi olmadı.

Belediye başkanı kordinasyon toplantısında dedi ki: 47 metre uzunluğunda ki köprüyü 4 yıldır yapamadık. Bitirmezseniz cenazemiz kalkacak, biz ilçe olarak ilk sel de Cenazemiz kılınır, diyerek                     yine çok talihsiz bir açıklama yaptı.  Yine iş bilmezliğini ve beceriksizliğini ortaya koydu.

OTOGAR YAYA KÖPRÜSÜ YAPILMALIDIR

Otogar köprüsü yaya kaldırımı kesin çözüme kavuşturulmalı. Vatandaşlar 47 Metre mesafeye ulaşmak için araçları ile 4 km yol kat etmektedirler. Bu yok olan bir milli servettir.

AFAD’A RAĞMEN KARAYOLLARI VE DSİ NEYİ BEKLİYOR.

İşin ilginç yanı şu: Cumhurbaşkanının Afad ilan ettiği bölgemizde Karayolları DSİ yi, DSİ Karayollarını bekliyor.

Sayın Vali Beyin yaptığı yağış dalgasının uyarısı aslında vahşet uyarısıdır. 27 Haziran da ki yağışın biraz fazlası yağdığında Aşağı Hatıpbağı Mahallesi ve Çarşı içini sel basacak bu böyle biline.

Beklenmedik bir anda 3.80 cm yüksekliğindeki köprü tıkanacak ve İnebolu Bozkurt afetini yaşayacak.

Aşağı hatıpbağı ve çarşı sel suları ile dolacak. Çünkü Aşağı Hatıpbağı Mahallesi ve çarşı içi dereden çok daha alçak ve aşağıda. Üstelik çarşı içi sel afeti yaşadığında suların gidebileceği bir yol da yok.

Çünkü AKP Zafer Yolu caddesindeki öğretmenevinin karşısını sel sularına baraj olacak şekilde duvarla kapattı. Çarşı içini tam bir havuz şekline dönüştürdü.

Çarşı içinin sel basmasından korkulduğu için 27 haziran da AKP ilçe başkanının lokantası hariç iş yerleri tamamen kapatıldı. Binalarda üst katlara çıkılması uyarısı yapıldı.

ÇAYKIYINDA BİRÇOK MEZAR KAYIP

Beceriksizlik, iş bilmezlik ve göz boyama politikası birçok köyde köprülerin ve duvarların yıkılması ile ortaya çıktı. Aynı yerleri tekrar su bastı. Evrenye köprüsü 1 yılda tamamlanamadı.

AKP nin İş bilmezliği yüzünden 27 haziran afetinde Çaykıyı köyüne günlerce girilemedi. Birçok mezar sel sularına gitti. Şimdi vatandaşlar Çay kıyı Köyünde yakınlarının mezarını arıyor. Geçen yıldan bu yana milyonlarca para harcanan tarihi Çaykıyı camisi ve dernek binası sele gitti.  

GÖZ BOYAMALAR ORTAYA ÇIKTI

27 Haziran sel afetinin üzerinden tam 1 ay geçti. İnebolu’da her şey aynı. Geçen yıl yapılması gerekeni yapmayan bakanlar bu yıl yine geldiler. Helikopterler bakan taşımaya yetişemedi.

UYARIMIZDIR. NEYİ BEKLİYORSUNUZ.

Karadeniz ikliminde her an daha fazla bir sel olabileceği görülürken, İnebolu da sadece dere içi temizliği yapıldı.

Çok değerli kamuoyu AFAD ilan etmek temizlik yapmak değildir. Olabileceklerin önüne geçmektir. Biran önce dere içine yapılan dolgu kaldırılmalı ve eski haline getirilmelidir.

3 Yıldır bitirilmeyen otogar köprüsünün aynısının ihale edileceği belirtiliyor.

1 yılda yaşadığımız 2 sel afeti göz önüne alınarak bu köprü yükseltilmek zorundadır.

Köprünün debisi 3,80 cm yüksekliğindedir.

2 tane 9-10 metre boyunda ağaç burayı tıkayacaktır.  

Köprü yükseltilmediği ve dere içi dolgularının alınmadığı sürece bu köprü bu şekliyle tamamlansa da böyle dursa da İnebolu’dan birçok cenazenin kalkacağı görülmektedir.

DSİ neyi bekliyor. Karayolları neyi bekliyor anlaşılmış değil.

Meteorolojinin uyarını yapan Valibey neyi bekliyor, anlaşılmış değil.

Yetkilileri biran önce olabilecek herhangi bir afete karşı çalışma yapmaya bekliyoruz.

                                                                           CHP İLÇE BAŞKANI CEMAL İLYASOĞLU

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2022, 20:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Saim Kömeçoğlu
Saim Kömeçoğlu - 2 yıl Önce

Terminal karşısındaki inşaat halindeki bu köprünün son sel felaketinde videolarda durumunu gördük. İki tane sel ile gelecek ağaç bu köprüyü tıkadığı anda jandarmanın oradan girecek sel suları hatipbağı ve çarşıyı kesin maffeder. İnşaat halindeki bu köprü kesinlikle yeniden yükseltilerek yapılmalıdır.

Fuat Şafak
Fuat Şafak - 2 yıl Önce

Uyarılarınıza aynen katılıyorum.Yeşilöz mahallemizin yolundaki tehlikeyi yetkililer neden görmez.Bu yollar kış gelince mi yapılacak.Yoksa seçim demi yapılacak,merak ediyoruz.

Sabiha Özbay
Sabiha Özbay - 2 yıl Önce

Sayın Başkan teşekkür ederiz. Saptamalarıız çok yerinde sizin gibi duyarlı insanlara her zaman iytiyaç var.Bşarilar

Nebiye büyükdeğirmenci
Nebiye büyükdeğirmenci - 2 yıl Önce

Herşeyi o kadar güzel anlatmışsınızki inşAllah bunları dikkate alırlarda harekete geçerler bu günde dediğini yaptıramayan belediyemiz yarın bu felaketi yaşarsak bu vebalin altından kalkamıyacaktır bozkurt, a gidiyorum heryer yok oldu heryer beton yığınına dönüyor Allah öyle bir felaketi kimseye yaşatmasın

SIRADAKİ HABER