Yer teslimi yapıldı

İnebolu İmam Hatip Ortaokulu Yeni Binasının inşaatına başlanacak

Yer teslimi yapıldı
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin finansmanlığında başlatılan TOBB Okul Projesi kapsamında ilçemize yeni yapılacak okulun yer teslimi yapıldı.

5 Kasım 2022 tarihinde yıkılan İsmetpaşa İlkokulu olarak bilinen şuanda İnebolu İmam Hatip Ortaokulunun yenisinin yapılması için Kastamonu İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü tarafından 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen ihaleyi İnebolulu Engin Usta’nın sahibi olduğu Sağlam İnşaat firması kazanmıştı.

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, yıkılan İnebolu İmam Hatip Ortaokulu'nun yenisinin yapılması için yer tesliminin yapıldığını açıkladı.

YENİ BİR OKULUN TEMELLERİNİ ATMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Şakir İşeri yaptığı açıklamada; ‘’Büyük bir heyecan ve gayretle sürdürdüğümüz eğitim yatırımlarımız kapsamında, inşa ettiğimiz değerlere bir katkı daha sunmak adına, TOBB vasıtasıyla İnebolu TSO olarak ilçemizde yeni bir okulun temellerini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İnşa edeceğimiz bu önemli eğitim kurumu, ilçemizin geleceğine ışık tutacak bir projedir. Birlik olarak taahhüt ettiğimiz gibi, İnebolu İmam Hatip Ortaokulu'nun yapım ihalesi 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşmiş, ve projenin ilk adımı atılmıştı. Bugün itibariyle ise, 16 Ocak 2024 tarihinde müteahhit firmamıza yer teslimini gerçekleştirerek, bu önemli projenin hayata geçişini resmi olarak başlatmış bulunmaktayız.

Bu anlamlı süreçte, bizlere destek olan tüm paydaşlarımıza, emeği geçen herkese ve İnebolu halkına teşekkür ederiz. İnşa edeceğimiz okulumuz, nitelikli eğitim ve öğretimle gelecek nesillerimizin şekillenmesine vesile olacaktır.

Yapılan yer teslimiyle birlikte İnebolu İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaatı, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun! Yeni nesillerin başarılarına katkı sağlayacak bu okulun, bölgeye bereket getirmesini diler, inşa sürecinde tüm ekip arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar dileriz. ‘’ dedi.

Yasal sürecin sonunda sözleşme imzalanmasının ve yer tesliminin ardından başlaması beklenen inşaatın 300 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER