Yeniden ihaleye çıkartıldı

Yıkılan İmam Hatip Ortaokulu’nun yapım işi yeniden ihaleye çıkartıldı...

Yeniden ihaleye çıkartıldı
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin finansmanlığında başlatılan TOBB Okul Projesi kapsamında 5 Kasım 2022 tarihinde yıkılan İsmetpaşa İlkokulu olarak bilinen şuanda İnebolu İmam Hatip Ortaokulunun yenisinin yapılması için ikinci kez ihale ilanı yayınlandı.

Kastamonu İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü tarafından 22 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak olan ilk ihale, 21 Ağustos 2023 tarihinde ihaleden 1 gün önce iptal edilmişti.

Aynı protokol ile imzalanan Tosya ve Taşköprü’de okulların inşaatlar bitmek üzereyken İnebolu’da yapılacak okulun ihalesinin iptal edilmesi kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Gazetemiz olarak 3 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan gazetemizin manşetinde yer verdiğimiz “Yeni ihale için ne bekleniyor?” başlıklı haberde tepkilere yer vermiştik.

Haberimizde “İhalenin iptal edildiği tarihten bu yana ne idarecilerden ne kurumlardan bir açıklama yapılarak vatandaşlar bilgilendirmedi. İnebolu’daki veliler ve öğrenciler yeni okulun son durumu ve ne zaman ihaleye çıkacağı ile ilgili yetkililerden bir açıklama bekliyor.

Tosya ve Taşköprü’de projeler sorunsuz ilerlerken İnebolu’da neden yatırımların önü açılmıyor. TOBB tarafından ödeneği gönderilecek olan yeni okul inşaatı yeniden ihaleye çıkmak için neyi bekliyor?” ifadeleriyle vatandaşların ve velilerin yeni ihalenin ne zaman yapılacağını merak ettiğini sormuştuk.

YENİ İHALE 12 ARALIK’TA

Kastamonu İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım Ve İnşaat Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Okul Binası Yapım İşi ihale ilanı yeniden yayınlandı. Ortaokul inşaatı için 12 Aralık 2023 tarihinde saat: 10:00’da gerçekleşecek ihale için teklifler Kastamonu İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nde açılacak.

İlk ihalede 330 gün olan iş bitirme süresi ikinci kez açılan ihalede 300 gün olarak belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER