Yeni okul için ilk temel atıldı

Yeni okul için ilk temel atıldı
banner13
banner3

İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin finansmanlığında başlatılan TOBB Okul Projesi kapsamında ilçemize yeni yapılacak okul için temel atma töreni düzenlendi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şakir İşeri, Kurum Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve halkın katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde yapılan duanın ardından kurban kesilerek İmam Hatip Ortaokulu’nun inşaatının startı verildi.

İNEBOLU EĞİTİM NOKTASINDA KASTAMONU’NUN PARLAYAN YILDIZIDIR

Temel atma töreninde konuşan İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar; “Bugün İnebolu’muz için oldukça önemli güzel günlerimizden bir günü daha yaşıyoruz. Uzun zamandır bu günü bekliyorduk, yaklaşık 2 yıl önce TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın imzaladığı bir protokol vardı. Bu protokol kapsamında Türkiye’nin değişik yerlerinde okullarımızı yapma sözü verdiler. Bu kapsamda arkadaşlarımızın da girişimi ile İnebolu’muzda eklenmiş oldu. Bu durumda bizleri çok sevindirmişti. İnebolu’muzun kentsel sit alanı içerisinde olması nedeniyle diğer ilçelere göre uzamış oldu ama neticesi hayır oldu.  Okulumuzun temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz 360 günlük bir süre ön görülüyor okulumuzun tamamlanması için inşallah bu süreden daha kısa bir sürede güzel bir okulumuzu nezih bir şekilde öğrencilerimizin hizmetinde kullanacağız.  Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişmese bile ara dönemine inşallah yetişecektir. Sene Şubat ayı gibi ikinci dönemine taşıdığımız öğrencileri inşallah buraya tekrardan nakil edeceğiz. İnebolu eğitim noktasında Kastamonu’nun parlayan yıldızıdır ve her zamanda böyle olmuştur. İnebolu eğitimde ilk üç kapsamındadır. Bu okulda inşallah eğitimi bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Bizler de İnebolu’ya ileriye getirecek bütün çalışmalara destek vereceğiz. Bu okulda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İNEBOLU'NUN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK

İnebolu Ticaret Odası Başkanı Şakir İşeri; “İnebolu'nun geleceği için önemli bir adım attık ve İnebolu İmam Hatip Ortaokulu'nun temelini atmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı projenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, eğitim alanında yapılan her yatırımın toplumun geleceğine yapılmış en değerli yatırımlardan biri olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, İnebolu İmam Hatip Ortaokulu'nun temelini atmamıza olanak sağlayan TOBB ve İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimize, yönetim kurulu arkadaşlarıma, emeği geçen herkese ve tabii ki siz değerli İnebolu halkına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu okul, sadece bir bina değil, gençlerimizin geleceği için bir umut meydana getiriyor. İnşallah bu okul, öğrencilerimize sadece bilgi değil, aynı zamanda değerlerle donanmış bir eğitim sunacak ve onları daha aydınlık bir yarınlara hazırlayacak. Yeniden teşekkür ederim ve İnebolu İmam Hatip Ortaokulu'nun tamamlanması için birlikte çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. ‘’ dedi.

İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay; “Okulumuzun inşallah ilçemize gençlerimize eğitim öğretim alanında katma değer sağlayacak. Okulumuz yeni teknoloji ile yapılacak depreme dayanıklı olacak. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun. “ ifadelerini kullandı

Okulun inşaat ihalesini kazanan müteahhit firma Sahibi Engin Usta ise yaptığı konuşmada; ‘’Okulumuz 8 derslikli İmam Hatip Lisesi olacak okulumuzun ihale süre 360 gündür ve inşallah zamanında teslim edeceğiz. Depreme dayanıklı son teknoloji ile yapıyoruz. ‘’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER