Yeni Kaymakam Selçuk Yosunkaya

Yeni Kaymakam Selçuk Yosunkaya
banner13
banner3

Tunceli Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya’nın, İnebolu ilçesine kaymakam olarak görevlendirildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken Tunceli Emek Gazetesi’nin haberine göre Tunceli Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İnebolu Kaymakamı olarak görevlendirildi. Yosunkaya’nın şu anda yıllık izinde olduğu ve görevlendirme yazısının Tunceli Valiliği’ne gönderildiği öğrenildi.

.

Selçuk Yosunkaya Kimdir?

1985 yılında Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Güngören’de tamamladıktan sonra 2004 yılında girmiş olduğu Sakarya Üniversitesi İ.İ.B.F Kamu Yönetimi bölümünden 2008 yılında mezun oldu. 2018 yılında Adıyaman Üniversitesi S.B.E. Kamu Yönetimi Bölümünde "Türkiye'de Belediye Yönetimi Üzerindeki İdari Vesayet Denetimi" konulu tez çalışması ile yüksek lisansını tamamladı. Vali yardımcısı Selçuk Yosunkaya evli ve iki çocuk babasıdır.

Memuriyet hayatına 2008 yılında Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak başladıktan sonra, 09.09.2009 tarihinde Kırklareli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırasıyla Kırklareli, Balıkesir ve Konya’da çeşitli stajlar ve Gaziantep-Nurdağ’ında Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İngiltere’de Canterbury şehrinde Christ Church Üniversitesinde yabancı dil eğitimi ve İlçeler yönetim sistemi üzerine incelemerde bulundu. Daha sonra Osmaniye Sumbas Kaymakamı, Malatya Arguvan Kaymakamı, Şanlıurfa Akçakale Kaymakamı ve Gümüşhane Vali Yardımcısı (Geçici görevli) olarak görev yapmıştır. İçişleri Bakanlığının 2017/345 sayılı atama kararnamesi ile 20.08.2017 tarihinde Tunceli Valiliği'ne Vali Yardımcısı olarak ataması yapılmıştır.    

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER