Yeni Kaymakam Baycar, göreve başladı

İnebolu’nun Yeni Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, görevine başladı

Yeni Kaymakam Baycar, göreve başladı
banner13
banner3

İnebolu’daki görevine başladıktan sonra kurum amirleri ile bir araya gelen Kaymakam Baycar, “Her vatandaşımız bizim için kutsaldır. Her bir bireyimiz bize Cumhurbaşkanımızın emanetidir. Böyle hareket edeceğiz, mevzuat çerçevesinde, hukuk ölçüsünde eğer yapılabilecek ne varsa elimizden gelenin maksimumunu yapıp vatandaşlarımızın işini göreceğiz. Hep beraber İnşallah İnebolu’da güzel hizmetler yapacağız. ’’ diye konuştu.  

Ağrı Vali Yardımcısı iken, İnebolu ilçesine Kaymakam olarak atanan Ahmet Vezir Baycar, ilçemizdeki görevine başladı.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İnebolu Hükümet Konağı önünde kurum amirleri tarafından karşılandıktan sonra toplantı salonunda toplantı gerçekleştirdi.

Çalışma hayatı ile ilgili kısa bilgiler veren Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; ‘’ Türkiye’nin her cennet köşesinde görev yapıyoruz. 2010 yılında ben devlet memurluğuna müfettiş yardımcısı olarak göreve başladım. Yaklaşık 2 yıl maliye bakanlığında görev yaptıktan sonra mülki idare amirliğine intisap ettik. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yapmış olduk’’ dedi.

“HALKIN HİZMETİNDE OLDUĞUMUZUN BİLİNCİNDE HAREKET EDECEĞİZ”

Baycar ‘’ Bizim amacımız her gittiğimiz yere bir şeyler katmak, hizmet etmek. Hep beraber bu bir ekip işidir. Ben buna her zaman inanıyorum ve herkes tek başına neferdir ama bir neferde tek başına hiçbir şey yapamaz. Yapılan her şeyin ekip ruhuyla hep beraber yapıldığının bilincindeyiz. Dolayısıyla bütün kurumlarımız, STK’larla beraber, belediyemizle beraber, siyasi teşkilatlarımızla beraber hep uyum içerisinde olacağız, istişareler içerisinde çalışmalar yapacağız. Halkın hizmetinde olduğumuzun bilincinde hareket edeceğiz. Buradaki 20 bin nüfusuyla her nefer, hepsi bizim emrinde olduğumuz insanlarımız, çünkü biz onlar için varız. Devlet olmazsa millet olmaz, millet olmazsa devlette olmaz. Dolayısıyla bütün iş ve işlevlerimizde devlet ve millet iş birliği yapmış olacağız ve çok güzel şeylerin çıktığını çıkacağını biliyoruz” diye konuştu.

“TEMEL ÖNCELİĞİMİZ SEL YARALARININ SARILMASIDIR”

Bölgemizde yaşanan sel felaketine de değinen Kaymakam Baycar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Malumunuz çok ciddi bir sel felaketi yaşandı Kastamonu’da, bizim ilçemizde de maalesef 2 tane can kaybımız 1 tane de kayıp bir çocuğumuz var. Bizim temel önceliğimiz bu yaraların sarılmasıdır. Can kayıplarımızı yerine getiremeyiz ama teselli mahiyetinde devletin milletin yanında olduğunu göstermek için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Şuana kadar belki dünyada hiçbir yerde görülmemiş müthiş bir başarı gösterdik bunun için. Bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir toparlamayı asla hiçbir devlette mümkün değil görülmemiştir, görülemez de. Bunu nasıl yaptık, hep beraber verdiğimiz bu birlik beraberlik ruhuyla yaptık. Temel hizmetlerimizde de bunu yapmamız lazım. Herkesin bir siyasi görüşü var, herkesin bir dini görüşü var, bir mezhebi olabilir, başka bir memleketten olabilir ama iş ve işlevlerimizde her zaman ne yapacağız o farklılarımızı bırakacağız, birlik içinde uyum içinde özellikle böyle kritik konularda, afet konularında, milli konularda böyle hareket edeceğiz.”

“İNSANLARIN BİR BİRİ İLE UĞRAŞMASIYLA DEĞİL,  İŞLE VAKİT GEÇİRMESİNİ İSTİYORUM”

İnsanların bir biri ile uğraşmasıyla değil, işle vakit geçirmesini istediğini ifade eden Kaymakam Baycar, “İnsanların bir biri ile uğraşılan yerde emin olun hiçbir iş çıkmaz. Verim de olmaz iş de çıkmaz. Ama herkesin enerjisini, gücünü işine verdiği verimli olmaya ad ettiği bir ortamda verimde çıkar, üretkenlikte çıkar, iş de çıkar, maksimum iş elde edilmiş olur.  Allah’ım bizleri kimseye mahcup etmesin, inşallah hep beraber güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Her vatandaşımızı Cumhurbaşkanımızın referanslısı olarak göreceğiz. Altımızdaki maiyetimizdeki memurların da bu zihniyette hareket etmesini istiyorum. Her vatandaşımız bizim için kutsaldır. Her bir bireyimiz bize Cumhurbaşkanımızın bize emanetidir. Böyle hareket edeceğiz mevzuat çerçevesinde hukuk ölçüsünde eğer yapılabilecek varsa elimizden gelenin maksimumunu yapıp vatandaşlarımızın işini göreceğiz. Hep beraber İnşallah İnebolu’da güzel hizmetler yapacağız. ’’ diye konuştu.  

AHMET VEZİR BAYCAR, KİMDİR?

1986' da Siirt'in Tillo ilçesinde doğdu. İlköğretim eğitimini burada, Lise eğitimini Siirt merkezde tamamladı. 2004 yılında Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 2008 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Aynı Üniversitede yüksek lisans eğitimi devam etmektedir.

2010 yılında Maliye Bakanlığı'nın açtığı kurum sınavını kazanarak Vergi Denetmen Yrd. olarak memuriyete başladı. 2011 yılında 646 sayılı KHK ile Vergi Müfettiş Yrd. olarak atandı. 2012 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı sınavı kazanarak Siirt Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine intisap etti.

Sayın Baycar, Adaylık süresince; Sakarya Kocaali ve İzmir Seferihisar ilçelerinde Kaymakam Refikliği, Bolu ilinde Mülkiye Teftiş Refikliği yaptıktan sonra Ankara'da 5 aylık yabancı dil eğitimi gördü. 2013 yılında İçişleri Bakanlığı koordinasyonluğunda bir yıl süreyle İngiltere'de yabancı dil eğitimi ve yurtdışı stajı maksadıyla gönderilip "University of Liverpool" da İngiliz dili ve idari sistemi hakkında eğitim ve incelemelerde bulundu. Eylül 2014 yılında Bakanlık onayıyla Tokat'ın Pazar ilçesine akabinde de Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine Kaymakam Vekili olarak atandı. Son olarak 07.12.2015-03.06.2016 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlamıştır. Yerine getirdiği Yozgat - Çandır (2016-2017) ve Gümüşhane Şiran (05.09.2017 - 17.09.2018) Kaymakamlığı ardından 31.08.2018 tarihli atama kararıyla 24.09.2018 tarihinde Tokat Sulusaray Kaymakamlığı’nın ardından Ağrı Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. 20 08. 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile İnebolu Kaymakamlığına görevlendirilerek Kaymakam Baycar, 13.09.2021 tarihinde İnebolu’daki görevine başladı. Son Kaymakam Baycar, evli olup iyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. ‘’

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2021, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER