Yeni Huzurevi için arsa arayışı

Yeni Huzurevi için arsa arayışı
banner13
banner3

İnebolu Sabahat Bahriyeli Huzurevi’nin güçlendirmeye ihtiyaç duyması ve artan ihtiyaçlara cevap veremeyecek durumda olması nedeniyle yeni bir Huzurevi için arsa arayışı sürüyor.

Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, Belediye Fen İşleri Müdürü ve Personeli ile birlikte Huzurevinin yeniden yapılması planlanan bina inşaat alanında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Savaş ile birlikte incelemelerde bulundular.

İNEBOLU’YA YAKIŞAN BİR HUZUREVİ İÇİN ARSA ARAYIŞINDAYIZ

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar; “İlçemizde Huzurevimiz artan ihtiyaçlara cevap vermeyecek durumdadır. Bu binamız güçlendirmeye ihtiyacı olan bir huzurevidir. Huzurevinin mülkiyeti Bakanlığa ait olmadığı için orada prosedürler bir takım sıkıntılar çıkıyor. Hem kapasitenin arttırılması hem de İnebolu’ya yakışan bir Huzurevi için arsa arayışındayız. Bakanlıkla, Belediye Başkanımızla, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ve ilgili arkadaşlarla beraber iletişim içerisindeyiz. En son bir arsa teklifimiz Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve beraberde İl Müdürümüzle beraber gezip ön değerlendirme yaptık. Değerlendirme sonucunda da olabileceğine kanat getirdik ve en son Ankara’ya da bunu teklif ettikten sonra Ankara’dan Yatırım Geliştirme ve Planlama Daire Başkanlığından mühendis arkadaşlar İnebolu’ya geldi. Bu arkadaşlarla incelemelerde bulunduk ve onların yapacağı rapor sonucunda zemin etüdünün uygun olup olmayacağı netleşecek. Zemin etüdünün uygun olması durumunda çok önemli bir ihtiyaç İnebolu’nun giderilmiş olacak. Bizim arzumuz İnebolu’nun hak ettiği büyüklükte ve ferahlıkla bahçesi geniş olan icabında rehabilitasyon içinde olan güzel bir huzurevine kavuşması o yönde mücadelemiz devam edecektir.’’ İfadelerini kullandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet zeybek
Mehmet zeybek - 2 yıl Önce

Ilcemiz musa mahallesi 114/1 ve 114/2 ada parselde bulunan 7500 m2 arsanın 500 metrekaresi şahsıma aittir. Bu şekil bir huzurevi yeri isteniliyorsa yapılması şartı ile hisseyi bedelsiz olarak bağışlayabilirim. Saygilarimla

SIRADAKİ HABER