YENİ CEZAEVİ ARAZİSİNİ BAKANLIK YERİNDE İNCELEDİ

YENİ CEZAEVİ ARAZİSİNİ BAKANLIK YERİNDE İNCELEDİ
banner13
banner3

İnebolu'ya yeni yapılacak Cezaevi için yetkililerden yerinde inceleme.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri İnebolu'ya yeni yapılması planlanan Cezaevi için önerilen Esenyurt Köyü Demirci Mahallesi'ndeki araziyi yerinde inceledi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nde görevli Ahmet Eren ve beraberindekiler Ankara'dan ilçemize gelerek araziyi yerinde inceledi. İnebolu Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Cevat Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay Cezaevi Müdürü Sami Öztemel, Cezaevi 2. Müdürü Ahmet Eser  ve ilçe yönetimi tarafından karşılanan yetkililer Esenyurt Köyü Demirci Mahallesi'ndeki 5 bin dönümlük orman arazisi gösterildi.

Esenyurt Köyü Muhtarı Emrullah Kuruahmet'in de rehberlik ettiği incelemede arazinin ilçe merkezine ve en yakın yerleşim yerine uzaklıkları, su ve elektrik hatları için mevcut kaynaklara yakınlığı ile arazinin cezaevi projesine uygunluğu görüşüldü. Köy muhtarı Emrullah Kuruahmet, arazinin su sorunu olmadığı ve arazi içerisinde su kaynağı bulunduğunu söyledi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Huner Özay da arazinin ilçe merkezine 8,2 km uzaklıkta olduğunu ve yeni yapılacak İnebolu-Kastamonu yolu ile ana yola 4 km uzaklıkta bulunacağını söyledi.  Hastane yatak sayısı sorusunu da cevaplayan Özay, şu an ki hastanenin 47 yataklı olduğunu ama 10. ayda hizmete girecek olan yeni hastanenin 87 yataklı olacağını söyledi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkililerine yeni yapılacak İnebolu-Kastamonu yolunun cezaevi arazisi için düşünen bağlantı noktasını da gösteren Özay, Cezaevinin İnebolu için çok önemli olduğunu belirterek incelemeye gelen ekibe teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER