Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi ile Fide Dağıtılacak

Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi ile Fide Dağıtılacak
banner13
banner3

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi" hazırlanmış ve uygulamaya başlandı.

Proje kapsamında İnebolu’da çiftçilik yapan kişilere % 75 hibeli olarak marul, brokoli ve karnabahar fidesi verilecektir. Adı geçen sebzeleri yetiştirmek üzere fide almak isteyen çiftçilerimizin 08.08.2023 tarihinden itibaren İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelerek ön başvuru yapması gerekiyor.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada;’’  Yaz Kış Sebze Üretimi Projesi kapsamında Marul, Brokoli, Karnabahar fideleri sulama imkânı olan üreticilerimize, her çeşitten en az 96 adet olarak dağıtılacaktır. Başvurular 0366 811 40 36 numaralı telefon veya bizzat yapılacaktır. Son başvuru 08.08.2023 Başvuru Şartları: 1-Başvurular bizzat Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır. 2-Ürününün ekileceği ada ve parsel bilgisi belli olmalıdır. 3-Bir kişiye en az 1 en fazla 5 viyol fide verilecektir. (1 viyol 384 adet fide içerir.), 4- Tahsisler başvuru sırasına göre yapılacak olup sayı tamamlandığında başvuru sona erecektir. Proje kapsamında 2023 yılında yazlık 60 bin domates, biber fidesinden sonra kışlık 50 bin marul, brokoli, karnabahar fidesiyle toplam 110 bin fide dağıtılmış olacak.  İnebolu Kaymakamlığı koordinesinde ahşap sera ve çilek fidesi dağıtımıyla ilçemiz tarımsal üretimi desteklenmiştir. ‘’ denildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2023, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER