Yargı berberlere kesilen cezayı iptal etti

Berberlere kesilen cezalar yargıdan döndü ve iptal edilmesine karar verildi.

Yargı berberlere kesilen cezayı iptal etti
banner13
banner3

Geçtiğimiz yıl pandemi kısıtlamaları kapsamında ilçemizde ki berberler yaklaşık 2 ay kapalı kalmıştı. Kısıtlamanın kaldırılmasının 2. Gününde denetimler yapıldı ve 5326 sayılı kabahatler kanunun ile emre aykırı davranıştan (32. Madde) Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy imzası ile birçok berbere 392 şer TL ceza kesildi.

Berberlere kesilen cezaları CHP Milletvekili Hasan Baltacı TBMM ye taşıyarak bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi. 

 Geçtiğimiz yıl pandemi kısıtlamaları kapsamında kapatılıp tekrar hizmet vermeye açılan birçok berber malzemesini tamamlayamadan denetime maruz kalmıştı.  Daha 2. Günde yapılan denetimlerle cezalandırılan berberlere uygulanan yönteme vatandaşlar tepki göstermişti. Bazıları kesilen cezaları öderken Berber Aziz Uğurtan cezaya itiraz etti.

Yapılan itiraz İnebolu Sulh Ceza Mahkemesi Hakimliği’nce Vali tarafından tesis edilen idari yaptırım kararına kaymakamın ceza yazma yetkisinin olmadığı belirtilerek uygulanan ceza iptal edildi. 

Cezanın iptal olmasını gazetemize değerlendiren Aziz Uğurtan şöyle konuştu; “Günlerce kapalı kaldıktan sonra böyle bir cezaya maruz bırakılmamız çok yanlış oldu. Bu yanlışlığın üzerine giderek itiraz ettim ve itirazımda haklı bulundum. Bazı arkadaşlar olumsuz başka şeyler yaşayabilirim diye kaygılarından dolayı hemen ödeme yaptılar. Ancak Kaymakamın bizlere böyle bir cezayı yazamayacağı ortaya çıktı. Bu süreçte bize destek olan öncelikle CHP Milletvekili Hasan Baltacı’ya, esnaf arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ibo
Ibo - 3 yıl Önce

Tebrik ederim kardeşim senin gibi hakkını savunanları tatdir ediyorum. Burhan abiye selamlar.

Sünnetçi oğlu
Sünnetçi oğlu - 3 yıl Önce

Adam dediğin böyle olur işte o kaymakamıda geldiği yere kadar göndereceksin

SIRADAKİ HABER