Yapışık dördüz yavru kediler operasyonla birbirinden ayrıldı

banner3

Yapışık dördüz kedi yavruları, veteriner kliniğinde gerçekleştirilen ameliyatın ardından birbirinden ayrıldı.

Çatalzeytin Belediyesi ekiplerince İnebolu’da veteriner kliniğine yapışık dördüz yeni doğmuş kedi yavruları getirildi. Kuyruklarından ve karnından birbirine yapışık olan yavvru kediler, Veteriner Muhammed Coduroğlu'nun yaptığı başarılı operasyonla birbirlerinden ayrıldı.

Veteriner Muhammed Coduroğlu, yaptığı açıklamada, Çatalzeytin Belediyesi ekipleri tarafından iş yerine birbirine yapışık dördüz kedi yavruları getirildiğini belirtti.  

Kliniklerine getirilen 4 yavrunun kuyruklarından ve karnından yapışık olduklarını belirten Coduroğlu, "Dördü birbirine bağlanmış, karın duvarlarından birbirlerine yapışıktı. Birbirlerine yapışık olduğu için de yürüyemiyorlardı. Anne kedi belki daha önce doğum yapmış olabilir. Yapışık dördüzlerimizi ameliyatla lokal anestezi altında birbirlerinden ayırdık. Artık kendi başlarına yürüyebiliyorlar. Yavruları birbirinden ayırmak için birinin bir bacağının bir kısmını aldık. Ampute etmek zorunda kaldık. İş göremeyecek durumdaydı. Yavruların operasyonun ardından sağlıklarına kavuştuğunu ve annelerinin sesine cevap vermeye başladı. Ayrıca da; Bu kedileri bize getiren Çatalzeytin Belediyesi ekibine, Belediye’de çalışan veteriner hekim arkadaşlarımıza ve İlçe Tarım Müdürlüğünde çalışan veteriner arkadaşımıza sonsuz teşekkür ediyorum. ‘’dedi

Çatalzeytin Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’ Vatandaşlarımız tarafından belediyemize müracaat ederek getirilen yapışık 4'üz kediler ekiplerimizce veteriner hekimliğine getirilerek sağlıklarına kavuştular.’’ Denildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2020, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Oktay Keskin
Oktay Keskin - 4 yıl Önce

Sayın İnebolu Postası veteriner değil VETERİNER HEKİM

SIRADAKİ HABER