Yangına sebep olan elektrik tesisatları bu proje ile yenilenecek

Yangına sebep olan elektrik tesisatları bu proje ile yenilenecek
banner13
banner3

İlçemizde çok sayıda yangına sebep olan elektrik tesisatlarının yenilenmesi için hazırlanan projede muhtarlara bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Köylerde elektrik tesisatı eskiyen ahşap evlerde yangın riskini ortadan kaldırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Köy Evleri Elektrik İç Tesisatı Yenileme Projesi” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Arslan başkanlığında düzenlenen toplantıya köy muhtarları ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda katılımcılara projenin içeriği ve sağlanacak olan finansal destek hakkında bilgi verildi. Elektrik tesisatı eskimiş ahşap evlerin, elektrik tesisatlarını yenileyerek yangın riskinin ortadan kaldırılması ve köylerdeki ev yangınlarının önlenmesi hedeflenen proje için,  İlçe Jandarma Komutanı Fatih Akbay, İlçe Orman İşletme Şefi Hüseyin kaplan, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme sunumları yapıldı.  

Kaymakam Yosunkaya: "Çok riskli bir durum"

İlçe Kaymakamı Selçuk Yosunkaya,  köylerde elektrik tesisatı eskiyen ahşap evlerde yangın riskini ortadan kaldırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Köy Evleri Elektrik İç Tesisatı Yenileme Projesi” hakkında mahalle ve köy muhtarlarına açıklamalarda bulundu.    

Kaymakamlık toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelen Kaymakam Yosunkaya yaptığı konuşmada;  ‘’Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından desteklenen, “Köy Evleri Elektrik İç Tesisatı Yenileme Projesi” hakkında muhtar ve azalarımıza yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. İlçemizde ve köylerinde malum ki ahşap bina çok fazla, bunların bir kısmı kullanılmıyor, bir kısmında da yazları köylerine gelen vatandaşlarımız yerleşiyorlar ve istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. En son Pınarbaşı ilçesindeki bir yangında üzücü bir vefat olayı yaşanmıştı. O sebeple bu tarz durumların bizim ilçemizde de yaşanmaması ilgili bir çalışma başlattık. Bu ayın sonuna kadar köylerimizde bulunan vatandaşlarımıza bu konun hassasiyetini anlatarak ve ORKÖY kredilerinde bu şartları tutanları faydalandırarak bu değişimi yapmamız gerekmektedir. Bu konuda hevesi olan rızası olan vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Bu yangınların çok artması kaynaklı bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. ORKÖY projesine bu dönüşümü yapmayan hanelere ileride elektriğin verilmemesi gibi bir durum var. Çünkü çok riskli bir durumdur. Bu durumu Pınarbaşı ilçemizde yaşandı İnşallah bizim ilçemizde de böyle şeyler yaşanmaz. Bu konuda bütün çalışmaları yapmanızı istiyoruz. Bu proje sayesinde elektrik tesisatı eskimiş ahşap evlerin, elektrik tesisatlarını yenileyerek yangın riskinin ortadan kaldırılmasını ve köylerimizdeki ev yangınlarının önlenmesini hedefliyoruz. Elektrik abonesi tehlike arz eden, her an için yangına davetiye çıkaran köy evlerimizdeki elektrik tesisatlarını inşallah ORKÖY’ün bu konuda sağlamış olduğu kredi ile çözüme kavuşturacağız.’’ İfadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
SATILMIŞ AYBER
SATILMIŞ AYBER - 3 yıl Önce

Bilgilendirme nedir burdada yayinlasanız toplantiya katilmayanlarda bilgi sahibi olur tehsisat yenilemenin kriterleri nelerdir kim yapacak nasil pir proje uygulanacak kablo kalinliklari sgorta gücü vs nasıl olacak buları herkez kendimi yaptıracak usta bakımından köy-çeşmesi yaptıracak köydesin yaptıracağı kişilere ben pek güvenmiyorum onlar kendilerine köy-des i muatap alıyorlar vatandaşı takmıyorlar hanönünde kanal da bu durum görüldü adamlar dsı yi kafaya almışlar vatandaşın arazisini sıçtılar bıraktılar muhatara bulamiyorsun

Rahmi mahmutoglu
Rahmi mahmutoglu - 3 yıl Önce

Cok dogru dusunulmus bir an once proje gerceklesmesi ni temenni eder.dusunup ilgilenenlere tsk ler

SIRADAKİ HABER